Gălățenii s-au oprit în optimi la Cupa României de la Bacău

269
Foto: Asociația de Minifotbal Galați

Timp de trei zile la Bacău s-au disputat meciurile de la turneul final al Cupei României, competiție la care campionatul de minifotbal Galați Arena Barieră a fost reprezentat de două echipe, Viitorul, deținătoarea fazei locale a Cupei, și Atletico Abcoz, fosta campioană, echipă obișnuită cu prezențele la turneele finale.

Turneul de la Bacău a fost încheiat de cele două reprezentante gălățene în fazele superioare. După ce a câștigat grupa, cu două victorii, scor 2-1, cu Temad Brașov, și 3-2 cu Coriolan Bacău, cei de la Viitorul au trecut peste un tur eliminatoriu, faza 32-imilor, victorie, scor 3-0, cu cei de la Narghila Baia Mare. În 16-imi Viitorul a jucat cu Rapid Piatra Neamț, după 1-1 la finalul timpului regulamentar de joc gălățenii au pierdut jocul la loviturile de departajare, scor 2-3.

Cei de la Atletico Abcoz, medaliata cu bronz a sezonului din Campionatul de Minifotbal Arena Barieră, au jucat un tur în plus la competiția de la Bacău. Grupa a fost încheiată de Atletico Abcoz pe locul doi după victoria, scor 3-2, cu Liriada Râșnov Brașov și înfrângerea, scor 3-6, cu La Maria și Ion București. În primul tur eliminatoriu Atletico Abcoz a trecut de Farmacia Victoria Târgu Jiu cu scorul 2-1, victorie ce le-a asigurat calificarea în faza 16-imilor. În al doilea tur eliminatoriu Atletico Abcoz a încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul cu Phonesale Câmpineanca Vrancea, iar calificarea în faza optimilor de finală a fost obținută în urma loviturilor de departajare. În optimi Atletico Abcoz a cedat cu scorul 0-3 jocul cu cei de la Sporting Criscior Deva.

În loturile celor două echipe, pentru turneul final de la Bacău, s-au regăsit o serie de jucători ce au evoluat în cele două eșaloane județene gălățene, pe teren mare, Liga a IV-a și Liga a V-a. Ionuț Daniel Constantinescu, Marius Postelnicu, Vlad Antofe, foști la Zimbrul Slobozia Conachi, Florin Damian, fost la Voința Cudalbi, Cosmin Gîrleanu și Ciprian Tofan, cei doi au jucat la campioana Ligii a V-a, Avântul Valea Mărului, în sezonul recent încheiat.

Se remarcă prezența lui Octavian Cireș, jucătorul celor de la United, vicecampion al României în ultimele trei sezoane cu formația gălățeană, dar și cea a lui Dragoș Voicu, jucător ce a evoluat pentru FC România, Liga a 8-a în Anglia. Și arbitrii gălățeni au avut un reprezentant printre jucătorii de la turneul final, ”asistentul” Andrei Toma a evoluat pentru cei de la Atletico Abcoz.

Pentru minifotbalul gălățean urmează turneul final al Campionatului Național, competiție la care campionatul local va participa cu două echipe, campioana Ajax Dulcisimo și vicecampioana Fratelli Bianconeri. În acest an turneul final al Campionatului Național se va juca la Oradea, între 5 și 7 iulie.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal