PRO-MO-VA-RE! CSU ”Dunărea de Jos” urcă în Liga a III-a cu victorie la scor de neprezentare!

456
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

PRO-MO-VA-RE a fost refrenul cel mai des cântat de cei peste 100 de suporteri care au însoțit CSU ”Dunărea de Jos” la Săgeata, Buzău, la meciul retur din barajul de promovare în al treilea eșalon.

Formația pregătită de profesorul Cătălin Savu a promovat în Liga a III-a după ce s-a impus cu scorul general 5-1 în fața celor de la Team Săgeata, Buzău. După 2-1 la Galați studenții au câștigat și manșa retur a barajului, scor 3-0, cu 0-0 scorul după 45 de minute.

Repriza inaugurala nu a fost prea ofertantă, CSU a jucat la conservarea avantajului. Izvoranu, Perju și Stancu au fost cei care au pus în pericol buturile lui Mindileac portarul Sageții, fără prea mari șanse de izbândă. Formația buzoiana s-a apropiat periculos de câteva ori de poarta gălățeană, iar în finalul reprizei de debut chiar au marcat, gol anulat pe motiv de ofsaid.

Ocaziile, și fotbalul, au început sa apară după pauză. La nouă minute de la reluare CSU și-a ușurat misiunea în ceea ce privește promovare, Grigoraș a trimis la poarta de undeva de la 18 metri, mingea a prins pământul și a intrat în poartă. Golul lui Grig a ”tăiat” echipa din Buzău, la zece minute distanță Frunză a executat magistral o lovitura libera, din căciula careului de 16 metri, mingea a prins pământul chiar în fașa portarului, și promovarea studenților era ca și asigurată. Pe finalul jocului, sărbătoritul zilei, Adrian Grigoraș, a reușit dubla cu golul marcat din lovitură de pedeapsă. De remarcat maniera libertină cu care a condus jocul arbitrul, a tolerat jocul dur, intrările extrem de dure, la rupere, ale jucătorilor echipei gazdă.

Din toamna acestui an, după promovarea studenților, Galațiul poate fi reprezentat de trei echipe în al treilea eșalon, CSU ”Dunărea de Jos”, SC Oțelul și Sporting Liești.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal