Profesorul Savu: ”M-am bazat pe valoarea echipei când am spus că vom promova”

291
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

La doar doi ani de la înființare CSU ”Dunărea de Jos” a obținut promovarea în Liga a III-a, după două sezoane în care a reușit dubla campionat-Cupă în județ. După victoria, scor 3-0, din manșa retur a barajului de la Săgeata, Buzău, profesorul Cătălin Savu, antrenorul studenților, ne-a amintit că a prevestit victoria de la finalul meciului tur.

”După meciul tur, de la Galați, eram cel mai optimist că vom promova, uitați-vă la declarațiile date (detalii aici și aici). Am spus că sunt sigur că vom câștiga aici, la Săgeata. M-am bazat pe valoarea echipei, pe dorința lor de a nu mai rata un an, și s-a văzut asta în teren. Am fost net superiori în dubla manșă. Fără acea greșeală din finalul jocului de la Galați, care se întâmplă, s-a întâmplat și la Campionate Mondiale în Liga Campionilor, eram promovați după meciul tur. Victoria este cu atât mai frumoasă cu cât am luptat în ambele partide, îi felicit pe băieți pentru dăruire și pentru ambiția de care au dat dovadă, sunt ferm convins că vom face o figură frumoasă și în Liga a III-a”, a spus Cătălin Savu.

Pentru a obține accederea în al treilea eșalon gazdele de la Săgeata, Buzău, au recurs la tot felul de tertipuri, conform profesorului Savu.

”Nu a fost un meci ușor, am fost înainte și am văzut terenul, i-am văzut cum joacă, l-au micșorat special, este o echipă masivă, care se bazează pe fazele fixe, dar am stat foarte bine în teren, le-am citit perfect jocul după meciul tur și știam că în mod normal nu aveam cum să pierdem astăzi. Valoarea jucătorilor, și în special pregătirea fizică, au făcut ca astăzi să ne desprindem în repriza a doua. Cât au ținut și gazdele, o repriză, meciul a fost echilibrat, dar în momentul în care a început repriza a doua au căzut, iar pregătirea noastră și-a spus cuvântul”, a încheiat antrenorul studenților profesorul Cătălin Savu.


FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal