Ajax Dulcisimo a intrat în primele opt echipe la Campionatul Național de minifotbal

467
Foto: Facebook/Arena Barieră Galați

Cele mai bune 20 de echipe de minifotbal din România s-au întâlnit la finalul săptămânii la Oradea, turneul final al Campionatului Național. În acest an campionatul de minifotbal Arena Barieră Galați a avut două reprezentante la turneul final, Ajax Dulcisimo, campioana județeană, și Fratelli Binaconeri, vicecampioana locală, ambele au obținut calificarea la faza finală a Campionatului Național după ce au trecut printr-un turneu regional.

Turneul de la Oradea a fost un real succes pentru Ajax Dulcisimo, campioana locală a pătruns, în premieră, între cele mai bune opt echipe din România. Repartizată în grupa D formația gălățeană a început competiția de la Oradea cu două victorii, ambele cu același scor 5-2, cu Sistema Arad și Glissando Timișoara. În etapa a treia a turneului de la Oradea formația gălățeană a cedat la limită, scor 0-1, jocul cu Luxury Team București, gol primit pe final, cu arbitrajul contestat la finalul jocului de către delegația gălățeană. Calificarea între primele opt echipe a fost obținută de Ajax Dulcisimo după ce s-a impus cu scorul 1-0, gol marcat de Constantin ”Boboc” Spânache, în meciul decisiv contra celor de la Young Boys Târgoviște. În sferturi formația gălățeană a jucat cu Tazmannschaft București, iar formația din Capitală s-a impus cu scorul 3-1.

Cei de la Fratelli Binaconeri au pierdut un singur joc la turneul de la Oradea, cel decisiv pentru calificarea în sferturi, scor 0-1, cu Dia Gurad Divino Zalău, cu golul încasat de formația gălățeană pe final de joc. Celelalte meciuri de la Oradea au fost încheiate de formația gălățeană cu 0-0 la finalul timpul regulamentar, iar învingătoarea s-a decis după loviturile de departajare. Fratelli a învins cu 5-4 Corvinul Hunedoara, 0-0 după cele 40 de minute regulamentare, 4-3 Tazmannschaft București, după 0-0 la finalul timpului prevăzut inițial, și a pierdut 0-2 cu La Boltă Alba Iulia, după 0-0 la finalul timpului regulamentar.

La turneul de la Oradea cele două echipe au avut în componență jucători consacrați în minifotbalul sau futsalul din România, Alexandru Tănăsilă, Bogdan Dima, Laurențiu Radu, Constantin ”Boboc” Spânache, Mihăiță Bâgu, Iulian Năpârlică sau Daniel Gâță au jucat pentru Ajax Dulcisimo, iar, Ionuț Păduraru, Sorin Frunză, Daniel Popliacă, George Bârlădeanu sau Silviu Moise ”Jardel”, au fost printre jucătorii de la Fratelli Bianconeri.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal