Avântul Vânători campioana din Liga a IV-a U19. ”Am avut un grup unit și un lot echilibrat valoric”

446
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Echipa de juniori de la Avântul Vânători a câștigat titlul în Liga a IV-a U19, după un sezon în care s-a aflat la conducere în cea mai mare parte din campionat. Despre parcursul echipei în Liga a IV-a juniori, U19, dar și meciurile de la fazele naționale Campionatul U19 județean, am vorbit cu antrenorul echipei din Vânători, Laurențiu Marcu.

Cum a fost sezonul la finalul căruia Avântul Vânători a câștigat titlul de campioana în Liga a IV-a U19?

A fost un sezon dificil în care campioana s-a decis în ultimele etape. Contracandidata noastră, Victoria Tecuci, o echipa bună, ambițioasă și dornică să facă o figură frumoasă. Eu am avut parte de un lot foarte bun, unit, echilibrat valoric, chiar la un moment dat aveam doi jucători pe un post, lotul fiind de 23 de jucători.

Ce meciuri ar fi reperele sezonului, meciul cel mai greu, meciul cel mai bun?

Dacă ar fi să aleg cel mai greu meci, a fost cel cu Tecuci din retur de la ei, scor 1-1, iar cel mai bun meci cu Juventus Toflea, tot în retur, dar la noi la Vânători, încheiat cu scorul 3-1 în favoarea noastră. Dacă e să aleg un meci foarte bun din tot sezonul, incluzând și fazele naționale este cel cu Diadema Gherăseni, Buzău, încheiat cu scorul 3-0 pentru noi, meci în urma căruia ne-am și calificat la turneul semifinal. De remarcat ar fi munca acestor copii, acest grup unit și chiar nu aș putea să nominalizez pe cineva pentru că tot lotul a fost la un nivel foarte ridicat.

În ce condiții se joace la acest nivel, Liga a IV-a U19?

Legat de condițiile de joc la acest nivel, toate echipele au început să investească în bazele proprii, terenul de joc fiind problema la majoritatea echipelor care devenea impracticabil la o schimbare a vremii. Acest lucru este îmbucurător pentru că se văd schimbări majore în jocul echipelor, indiferent ca sunt juniori sau seniori.

Dar arbitrajele cum sunt?

Despre arbitraje pot spune că nu am avut probleme mari la meciuri. Avem arbitri buni, cu mici greșeli, dar nu decisive în special la cei începători ceea ce e normal și țin să felicit pe aceasta cale AJF Galați și Comisia Județeană de Arbitri pentru efortul și delegările la toate competițiile pentru că din ce cunosc este un număr foarte mic de arbitri.

Ce obiective aveți pentru sezonul viitor?

În următorul sezon îmi doresc să practicăm un joc și mai bun, să ne putem bate din nou la campionat și să repetăm performanța de anul acesta, cel puțin.

La turneul semifinal am rămas uimit de staff-ul echipelor care cuprindea patru sau chiar cinci persoane

Cum a fost la turneul semifinal al Campionatului județean U19?

Despre parcursul echipei din fazele naționale pot să spun că a fost un parcurs bun pentru noi, am intrat în primele 6-8 echipe din tara. Din ce am înțeles a fost cea mai buna performanță obținută de o echipa gălățeană la nivelul juniorilor A1, U19. Am fost foarte aproape de turneul final, am reușit în 24 de ore să jucăm trei meciuri, conform regulamentului nu trebuiau jucate într-un timp așa scurt și totuși am reușit să adunăm șapte puncte cu echipe din Constanta, Brăila și Ilfov. În ultimul meci, cu Bucureștiul, s-a văzut totuși oboseala de la aceste trei meciuri și am pierdut cu 0-10, un scor foarte dureros care putea fi altul dacă nu rămâneam în zece oameni, dacă arbitrul la scorul de 1-0 vedea hențul din careul lor.

După pauză băieții au căzut și fizic și psihic. O echipă foarte buna, care ulterior a și câștigat turneul final învingând Piteștiul cu 7-2. La această fază am rămas uimit de staff-ul echipelor care cuprindea patru sau chiar cinci persoane (antrenor, delegat, antrenor portar, preparator fizic, șofer personal angajat de club), pe când la noi, în Galați, nu știu câte echipe pot dispune de așa ceva.

Colaborare fructuoasă cu Sporting Galați

Care au fost factorii de sprijin ai echipei în sezonul recent încheiat?

Pe această cale vreau să mulțumesc Clubului Sporting Galați, președinte Tiberiu Grosu, club cu care suntem în colaborare la toate grupele de copii. Cei de la Sporting Galați ne-au ajutat în mai multe feluri, punându-ne la dispoziție până și teren de antrenament din pozițiile lor de antrenament. De asemenea, le mulțumesc celor de la AJF Galați pentru tot sprijinul acordat și nu în ultimul rând Primăriei Vânători.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal