Clubul United, nevoit să renunțe la doi dintre jucătorii brazilieni!

279

În ședința din 13 iunie, Federația Română de Fotbal a adus câteva modificări în Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice – futsal. Cea mai importantă, echipele din Liga I sunt obligate să înscrie pe foaia de joc la fiecare meci un număr minim de nouă jucători formați la nivel național, față de șapte cât a fost în edițiile precedente.

Unul dintre cele mai afectate cluburi din Liga I de decizia FRF a fost vicecampioana ultimelor trei ediții, United Galați. Conform unui comunicat al clubului gălățean la momentul adoptării deciziei de către FRF clubul gălățean avea sub contract trei jucători extracomunitari, brazilienii: Wellington Da Silva, Kailon Borges și Daniel Araujo, și patru sportivi cu dublă cetățenie, română și moldovenească, Andrian Lașcu, Constantin Burdujel, Cristian Obadă și Sergiu Tacot, sportivi declarați neeligibili.

Clubul United a anunțat, prin intermediul comunicatului de presă, că este nevoit să renunțe la serviciile a doi dintre jucătorii brazilieni, portarul Wellington Da Silva și Kailon Borges, sportivi aflați sub contract cu United Galați încă un sezon.

Prin urmare, pentru a reduce numărul sportivilor care nu pot fi trecuți meci de meci pe foaia de joc, le suntem recunoscători pentru performanțele obținute în tricoul “tigrilor”, însă suntem nevoiți să le recomandăm jucătorilor Wellington Da Silva și Kailon Borges, aflați sub contract până în 2020, să își caute noi echipe, iar dacă nu vor reuși, deși le vom oferi tot sprijinul de care au nevoie, vor avea libertatea de a urma calea legală stabilită de regulamentele FRF”, se arată în comunicatul clubului gălățean. Întregul comunicat al CS United Galați poate fi citit aici.

Altfel, pentru postul lui Wellington Da Silva clubul United a transferat înlocuitor, Andrei Grigoraș, component al echipei naționale ce a evoluat în ultimele sezoane la FK Odorheiu Secuiesc, iar în trecut a mai jucat pentru Sepsi Sfântul Gheorghe.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal