CSM Arcada începe campionatul cu un derby

157
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Federația de Volei a anunțat programul după care se va juca în campionatul Diviziei A1 masculine de volei. La fel ca în sezonul recent încheiat și în ediția 2019-2020 în prima ligă de volei vor participa 11 echipe, cei de la Steaua au anunțat că vor juca în liga secundă.

Campionatul Diviziei A1 masculine va începe la 12 octombrie, iar ultima etapă din tur se va juca la 14 decembrie, urmând ca la 11 ianuarie să înceapă returul, iar ultima etapă din sezonul regulat să se joace la 29 februarie. După terminarea sezonului regulat echipele vor fi împărțite în două grupe valorice, 1-6 și 7-11. În prima grupă se va juca pentru titlu și cupele europene, în timp ce în a doua pentru evitarea singurului loc care duce în liga secundă.

Campionii de la CSM Arcada vor începe campionatul cu un joc derby pe terenul celor de la SCM Craiova, 12 octombrie, reprezentanta României în Challenge Cup, urmând ca la patru zile să joace primul meci de acasă din noul sezon, cu Dinamo București, 16 octombrie. În etapa a III-a, 19 octombrie, CSM Arcada stă din cauza numărului impar de echipe din campionat, iar în etapa a IV-a 26 octombrie, campionii vor juca pe teren propriu cu Unirea Dej.

Derby-ul campionatului de sezonul trecut, și probabil din cel viitor, VM Zalău-CSM Arcada se va juca în etapa a V-a, 3 noiembrie, în Sălaj. În etapa a VI-a, 9 noiembrie, CSM Arcada va juca pe propriul teren cu U Cluj-Napoca, în etapa a VII-a, 16 noiembrie, formația gălățeană se va deplasa la Timișoara pentru jocul cu nou promovata CSU UV Timișoara, în runda cu numărul opt, 23 noiembrie, CSM Arcada să joace la Galați cu CSM București.

În finalul turului CSM Arcada va juca cu Explorări Baia Mare, 30 noiembrie, etapa a IX-a, la Baia Mare, pe teren propriu cu nou promovata SCM Gloria Buzău, 7 decembrie, etapa a X-a, urmând ca turul să fie încheiat cu un joc la Câmpia Turzii, 14 decembrie.

Pe lângă campionatul Diviziei A1 în acest sezon CSM Arcada va juca, pe plan intern, în Cupa României direct în turul doi, cu învingătoarea dintre Unirea Dej și U Cluj. A treia competiție la care va participa CSM Arcada în acest sezon este Liga Campionilor, detalii aici.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal