CSU ”Dunărea de Jos” și Sporting Liești deschid sezonul cu un meci de Cupă

378

Două dintre cele trei echipe cu care Galațiul va aborda sezonul de Liga a III-a, CSU ”Dunărea de Jos” și Sporting Liești, se vor întâlni în meci direct, miercuri, 31 iulie, de la ora 17.30, în turul I național al Cupei României.

Federația Română de Fotbal a decis ca formația studențească să fie gazdă, iar trupa condusă de Cătălin Savu a ales să organizeze meciul de Cupă acasă, pe stadionul ”Portul Roșu”.

Jocul de miercuri este reeditarea duelului de sezonul trecut, tot din Cupa României, dar în turul secund, meci disputat tot în organizarea studenților, dar pe stadionul Dunărea, și câștigat de cei de la Liești cu scorul 3-1. Partida de miercuri este considerată de formația studențească un bun prilej de a-și testa potențialul pentru campionatul Ligii a III-a.

”Cel mai important în meciul de miercuri este să fim cât mai pregătiți, să fim apți, pentru meciurile care urmează în campionatul ligii a treia. Pentru noi urmează un campionat foarte greu în Liga a III-a, campionat în care ne propunem să fim deasupra liniei de retrogradare”, ne-a spus profesorul Cătălin Savu despre jocul cu Sporting Liești.

CSU ”Dunărea de Jos” și-a câștigat dreptul de a participa în fazele naționale din Cupa României după ce a câștigat faza județeană a Cupei. În finală studenții au trecut cu scorul 3-1 de Gloria Ivești, finală disputată pe stadionul ”Municipal” din Tecuci. Formația din Liești debutează în Cupă din primul tur, după ce a terminat pe locul opt sezonul trecut în Liga a III-a.

În Cupa României, sezonul trecut, Sporting Liești a avut un parcurs de excepția, formația gălățeană a pătruns până în faza 16-imilor. După ce a trecut de studenți în turul doi, Lieștiul a eliminat SC Oțelul în turul trei, după loviturile de departajare, în turul patru a trecut de CSM Focșani, cu scorul 3-0, la Focșani, iar în 16-imi a cedat cu scorul 0-3, jocul de pe teren propriu cu echipa de liga secundă CS Mioveni.

Cele două adversare de miercuri sunt în plină pregătire pentru noul sezon de Liga a III-a, iar la mijlocul săptămânii trecute au susținut meciuri de verificare. CSU ”Dunărea de Jos” a pierdut, scor 0-2, la Ianca cu cei de la Viitorul, în timp ce Sporting Liești a cedat, scor 5-1, jocul de la Odobești cu Aerostar Bacău.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal