Daniel Morogan ”stâlp” în defensiva studenților. ”Avem dorință de afirmare. Îmi doresc să facem o figură cât mai frumoasă în Liga a III-a”

348
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

A început fotbalul la vârsta de zece ani, în orașul natal, Râmnicu Sărat, la clubul municipal, CSM Râmnicu Sărat, sub îndrumarea profesorului Mădălin Olteanu. Om de bază în defensiva studenților, ”stâlp” al apărării în sezonul promovării în Liga a III-a, student la Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” Galați, master anul doi, Daniel Morogan, 24 de ani, ne-a vorbit despre sezonul de Liga a IV-a, barajul de promovare în Liga a III-a, cât și despre stadionul pe care ar prefera să joace meciurile de pe teren propriu din Liga a III-a.

”Moro” cum ai ajuns să joci pentru CSU ”Dunărea de Jos”?

La echipa Universității, am ajuns datorita domnului profesor Cătălin Savu, dânsul m-a chemat la un antrenament cu echipa și de acolo pot zice ca mi-am relansat oarecum activitatea în fotbal. De menționat că până atunci, aveam o perioada de aproape doi ani, de când nu mai activasem în fotbal.

Ai jucat două sezoane pentru CSU ”Dunărea de Jos” În Liga a IV-a, cum au fost cele două campionate în primul eșalon județean în tricoul studenților?

Cele doua sezoane petrecute în Liga a IV-a, pot zice că au fost unele foarte intense, cu răsturnări de situație atât în clasament, cat și în derby-urile cu Zimbrul Slobozia Conachi. Dar până la urmă consider că am câștigat meritat, ambele sezoane. Am avut un lot valoros, mult mai angrenat la efort, decât echipele adverse și cred că asta a făcut diferența.

Pe parcursul sezonului au fost două momente de cumpănă la echipă. Care a fost momentul mai dificil al sezonului recent încheiat, cel din derby-ul campionatului cu Zimbrul Slobozia Conachi, golul marcat de ”Boboc” pentru 2-3, în minutul 82, sau golul marcat pe final în baraj cu cei de la Săgeata ?

Cred că momentul mai dificil a fost golul marcat de Team Săgeata din tur, în finalul meciului, pentru că, până la faza golului, nu au arătat nimic pe partea ofensiva. Despre dubla manșă de baraj cu Team Săgeata, consider că în ambele meciuri am dominat și am fost mult mai motivați decât ei, pentru că noi pe lângă obiectivul promovării, aveam o datorie morală în primul rând față de conducere și suporteri, să arătăm că ratarea promovării de anul trecut a fost doar o întâmplare.

”Stadionul ”Portul Roșu” ne avantajează pentru meciurile de acasă”

CSU ”Dunărea de Jos” a jucat, în meciurile de pe teren propriu, pe trei stadioane în acest sezon, Dunărea, Siderurgistul și Portul Roșu. Care dintre cele trei stadioane ar fi în avantajul echipei ?

Cred ca Portul Rosu ne-ar avantaja mai mult, cel puțin din punct de vedere al suporterilor. Sunt foarte multi studenți care sunt lângă noi și ne susțin. Susținerea suporterilor contează foarte mult. La meciul de baraj, returul de la Săgeata, susținerea suporterilor a contat foarte mult. Ne-au sprijinit tot meciul, chiar și după meci, au rămas și au sărbătorit cu noi.

Ce îți propui în noul sezon de Liga a III-a, sezon în care CSU ”Dunărea de Jos” va fi în serie cu alte două echipe gălățene ?

Singurul aspect pe care îl doresc este să fiu cât mai eficient echipei și să mă ridic la așteptările conducerii. Avem un lot valoros, cu jucători de calitate și îmi doresc să facem o figură cât mai frumoasă în Liga a III-a. Seria din eșalonul Ligii a III-a, cu siguranță va fi una foarte dificilă, cu încă două echipe gălățene angrenate în competiție. Cred că vor fi derby-uri frumoase, ei având experiență în aceasta competiție, dar și noi avem dorință de afirmare și o să ne jucam șansele până la final.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal