Două cluburi din Galați, în topul academiilor de fotbal din țară

932
Foto: scotelul.ro

Federația Română de Fotbal a încheiat procedura de clasificare a academiilor de fotbal pentru copii și juniori, procedură pentru care au aplicat 108 cluburi din țară, 80 dintre ele în termenul impus de FRF.

Din Galați două cluburi au fost clasificate de federația de fotbal, SC Oțelul și SCM Dunărea Galați. Procedura de evaluare a cluburilor a cuprins șapte domenii fundamentale pentru performanța în fotbalul juvenil: infrastructură și facilități, cu cea mai mare pondere 20.8%, rezultate, cu 20.6% pondere, staff tehnic, 19.4%, echipe și jucători, 12.4%, strategie și filozofie, 10.6%, antrenamente și meciuri 9.7%, și staff suport, 6.8%. Detalii suplimentare aici.

În urma evaluării SC Oțelul a obținut 38.50 puncte, din totalul de 100, și se clasează pe locul 43 la nivel național. Formația gălățeană devansează cluburi precum Astra Giurgiu, Liga I, Daco Getica București, Farul Constanța, Energeticianul Petroșani sau FC Argeș, cluburi ce dețin echipe de liga secundă. Din zona de Sud-Est SC Oțelul este devansat doar de Dacia Unirea Brăila, locul 35, și de Viitorul Constanța, academia condusă de Gheorghe Hagi a obținut cel mai mare punctaj, 91,50, (din 100).

Pe lângă SC Oțelul, din Galați, în clasificarea academiilor de copii și juniori este și SCM Dunărea Galați, locul 69 cu 19.40 puncte obținute, formație ce participă în Campionatul Național U19 și U17, dar și la nivel județean la sub 15 ani și sub 13 ani.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal