FC Universitatea reia pregătirile la începutul lunii august. Patru plecări din lotul de sezonul trecut

479

Vacanța se apropie de sfârșit la singurul club de fotbal feminin din această zonă a țării. Joi, 1 august, clubul gălățean are programată prima ședință de pregătire cu toate cele patru echipe, (Liga I, Liga a III-a, sub 16 ani și sub 13 ani), angrenate în competițiile organizate de Federația Română de Fotbal. Despre coordonatele viitorului sezon la clubul gălățean am vorbit cu președintele FC Universitatea, Gabriel Călinescu.

Aveți programate meciuri de pregătire, cantonamente, înaintea startului sezonului ?

Din păcate bugetul nu ne permite să facem un cantonament, având în vedere că suma primită de la autoritățile locale abia ne permite să achitam datoriile din sezonul trecut, 2018/2019, atât la jucătoare și antrenori cât și la parteneri, însă sperăm să avem cel puțin trei jocuri de pregătire cu echipe din apropierea noastră.

Care ar fi noutățile echipei pentru noul sezon, dacă sunt ?

Sezonul acesta vom promova junioare din pepiniera noastră, vom “descoperi” jucătoare din județele unde nu există momentan echipe de fotbal feminin. Una din ele este Georgiana Cozmei care vine de la Liceul din Negrești, județul Vaslui, și în perioada asta susține admiterea la Facultatea de Educație Fizică și Sport Galați.

Cine a plecat din lotul de sezonul trecut?

Din diverse motive nu vom mai colabora cu: Loredana Nica, Nina Anca, Roxana Pazargic și Doina Ciobanu, însă sperăm ca pe viitor să reluăm colaborarea.

Obiectivul, stabilit după rectificarea bugetară

Cu ce obiective abordați noua ediție de campionat?

Sezonul ce va urma îl abordăm cu încredere, ambiție și bineînțeles vom încerca să fim mai buni în tot ceea ce facem. E important ce sumă vom primi la rectificare, (rectificarea bugetară a Consiliului Local Galați), și după aceea ne putem stabili și obiectivul. În acest sezon mizăm pe omogenizarea lotului însă dacă nu vom primi buget la timp parcursul echipei în Liga 1 poate avea de suferit. Însă, am încredere că autoritățile locale vor sprijini sportul gălățean la timp deoarece avem același obiectiv, de a reprezenta orașul cu cinste în prima ligă și de a dezvolta sportul gălățean. Având în vedere că majoritatea echipelor din Liga 1 s-au întărit sau au reușit să-și păstreze lotul din sezonul trecut, sezonul ce va urma va fi unul mai puternic și echilibrat în comparație cu sezonul trecut.

Recent Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a luat o serie de decizii legate de fotbalul feminin, cum comentați aceste decizii ale FRF?

Personal nu sunt foarte încrezător în această regulă, deoarece nu poți obliga pe cineva să investească în fotbalul feminin dacă nu este pasionat însă sper într-un final să fie un pas înainte pentru dezvoltarea fotbalului feminin din România. În final doresc succes în următorul sezon echipelor gălățene și sper din toată inima ca la finalul sezonului 2019/2020 să avem cât mai multe echipe care promovează dintr-o liga inferioară în una superioară.

Altfel, sezonul 2019-2020 din Liga I se va disputa doar în sistem campionat tur-retur. Startul în noua ediție de campionat este programat pentru 25 august, în timp ce ultima etapă din acest an este programată pentru data de 30 noiembrie.

Programul după care se va desfășura ediția 2019-2020 va fi stabilit de FRF la începutul lunii august. În noua ediție de campionat a Ligii I au obținut dreptul de a participa, prin promovare sportivă, Selena SN Constanța, Piroș Security Arad și Luceafărul Filiași. Pentru FC Universitatea Galați sezonul 2019/2020 va fi primul în care va participa cu patru echipe în competițiile organizate de FRF (Liga I, Liga a III-a, sub 16 ani și sub 13 ani).

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal