Gălățeanca Patricia Țig s-a calificat în finala BRD Bucharest Open

159
Foto: Facebook.com/BRD Bucharest Open

Gălățeanca Patricia Țig a obținut calificarea în finala turneului de tenis BRD Bucharest Open. În semifinala turneului de la București Patricia Țig a trecut de Laura Sigemund, din Germania, numărul 77 WTA, în două seturi 6-3, 6-1.

Întoarsă în tenis în luna aprilie a acestui an, după o perioadă de pauză de aproape un an, în care a devenit mamă, Patricia Țig a început turneul de la București încă din precalificări. În fazele incipiente ale turneului ce se dispută pe zgura de la București, Particia Țig a trecut de Ilona Ghioroaie cu 6-1, 6-0 şi de Miriam Bulgaru cu 7-5, 6-3. În calificări le-a învins pe: Oana Simion cu 6-4, 6-4, Marina Melnicova, Rusia, 5-7, 6-1, 6-1, și Iasbella Shinikova, Bulgaria, cu 6-3 și 6-2.

Ajunsă pe tabloul principal de la București Patricia Țig a trecut în primul tur de Anna Bondar, Ungaria, 193 WTA, cu 6-2 și 6-1. În optimi a dat peste principala favorită a turneului, Anastasia Sevastova (Letonia), locul 11 în clasamentul WTA, câștigătoarea de anul trecut de la București. La fel ca în precedentele jocuri Patricia Țig a trecut în două seturi și de principala favorită 6-2 și 7-5. În faza sferturilor de finală Țig a jucat cu Kristyna Pliskova, Cehia, 92 WTA, joc câștigat de Patricia Țig în trei seturi: 6-3, 3-6, 6-3.

În finala de duminică a turneului dotat cu premii totale de 250.000 de dolari Patricia Țig va juca cu învingătoarea dintre Martina Di Giuseppe, Italia, sportivă venită din calificări, și Elena Rybakina, Kazakhstan.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal