Gigantul din voleiul moldovenesc, transferat de CSM Arcada

150

Campioana României la volei masculin, CSM Arcada, a ajuns la a șasea achiziție pentru sezonul ce va debuta în octombrie. Ultimul venit în tabăra gălățeană este Vasile Talpă, 27 de ani, din Republica Moldova, component al echipei naționale din stânga Prutului.

Vasile Talpă se remarcă prin înălțimea sa, la cei 2.14 pe care îi măsoară este cel mai înalt jucător din Divizia A1 și din naționala Republicii Moldova. Ultima achiziție a campioanei României evoluează pe postul de centru, iar în cariera lui a mai jucat pentru: Știința Explorări Baia Mare, Unirea Dej, în România, KV Peja, în Kosovo sau USM (Universitatea de Stat din Moldova) Bostavan, Republica Moldova.

Internaționalul din Republica Moldova este a șasea achiziție a formației gălățene în această perioadă precompetițională. Pe lângă Ciprian Matei și Marian Bala, clubul gălățean a perfectat și trei transferuri de jucători străini. La coordonare pentru CSM Arcada din sezonul viitor va juca spaniolul Guillermo Hernan, în vârstă de 36 de ani, ultima oară a jucat pentru Sporting Lisabona în Portugalia. Pentru postul de universal a fost cooptat în lotul formației gălățene Niels Klapwijk, 33 de ani, 2 metri înălțime, component al echipei naționale a Olandei, ultima oră la PAOK Salonic în Grecia. A cincea achiziție a formației gălățene a fost Kristo Kollo, extremă, 29 de ani, component al echipei naționale a Estoniei, ultima oară a jucat în Italia pentru VBC Mondovi.

În acest sezon CSM Arcada va fi angrenată în trei competiții, Divizia A1, Cupa României și Liga Campionilor. În campionat CSM Arcada va juca în prima etapă, 12 octombrie, la Craiova cu SCM. În Cupa României formația gălățeană va intra în turul doi, faza sferturilor de finală, 19 februarie, și va juca cu învingătoarea din derby-ul clujean dintre Unirea Dej și U Cluj-Napoca, iar în Liga Campionilor CSM Arcada va intra în turul doi preliminar și va juca cu Vojvodina Novi Sad, Serbia. Meciul tur se va juca la Galați, 5-7 noiembrie, iar returul între 12 și 14 noiembrie, în Serbia. Dacă va trece de formația din Serbia CSM Arcada va juca în turul trei preliminar, ultimul înaintea grupelor, cu Şahtior Soligorsk (Belarus) sau VaLePa Sastamala (Finlanda).

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal