Mălina Smârdan, revelația Cupei cu lot de Liga a IV-a, dar fonduri de a V-a!

420
Mălina Smârdan

Vicecampioană în ultimele trei ediții de Liga a V-a, Mălina Smârdan a încheiat un nou sezon în al doilea eșalon județean pe aceeași poziție secundă. Legat de parcursul formației din Smârdan din sezonul recent încheiat din Liga a V-a am vorbit cu Ion Stoica, președintele formației de lângă Galați.

Despre traiectoria formației din recent încheiata ediție a Ligii a V-a, Ion Stoica ne-a spus: ”Am încheiat încă un campionat în care echipa noastră a avut un parcurs constant bun, cum, de altfel, avem de vreo cinci sezoane, odată cu întoarcerea mea de la Sporting Liești. Împreună cu colaboratorii mei, Alin Neagu și Florin Stoica, am format un lot și o echipă omogenă unde s-a îmbinat experiența unor jucători precum: Ionel Crihană, Viorel Munteanu, frații Marin, Ciprian și Vasile, Robert Stoica, Florin Chelaru, Silviu Tudosă, Marius Jalbă și Răzvan Moldoveanu, cu tinerețea unora precum: Adrian Carp, Dorin Alexandru, Ciprian Apostolache, Ionuț Crăciun, Adrian Vântdevară, Silviu State și a noilor veniți Alexandru Ciprian și Alexandru Grosu”.

Legat de jocurile cele mai dificile din sezon președintele formației din Smârdan ne-a declarat că pe lângă jocurile cu Avântul Valea Mărului, campioana sezonului, o altă echipă le-a pus probleme. ”Am avut și câteva meciuri grele împotriva celor de la Avântul Valea Mărului, dar și a echipei din Tudor Vladimirescu, formație cu care am revenit de fiecare dată, după ce am fost conduși cu scorul 2-0, în tur la Smârdan, și 3-0, în retur. Echipa noastră are un moral foarte bun și datorită celor doi lideri Ionel Crihană și Robert Stoica, jucători ce au evoluat în ligile superioare, precum Liga a IV-a și a III-a. Aștept cu nerăbdare integrarea tinerilor în echipă, avem jucători foarte talentați. Echipa este formată din jucători ce evoluează de câteva sezoane împreună, cu mici modificări. Cu câteva excepții, lotul echipei este format din jucători din Smârdan”.

”Cred că am fi undeva la mijlocul clasamentului în Liga a IV-a”

Pe lângă locul doi din Liga a V-a formația din Smârdan se poate mândri cu un parcurs excelent în Cupa României, competiție în care a jucat semifinale și a fost eliminată de o echipă de Liga a IV-a, Gloria Ivești, medaliata cu bronz a sezonului din primul eșalon județean. ”În Cupa României am avut un parcurs foarte bun, am ajuns în semifinalele competiției, iar dacă pregătirea fizică ne-ar fi ajutat, cred că puteam face o surpriză”, ne-a spus Ion Stoica despre parcursul din Cupă.

Vicecampioană sau chiar campioană în Liga a V-a în ultimele sezoane formația din Smârdan nu a făcut pasul spre primul eșalon județean, din cauza situației financiare. ”Ne-am dori foarte mult să jucam în Liga a IV-a, dar lipsa fondurilor nu ne permite, cred ca am fi o echipă de jumătatea clasamentului în Liga a IV-a”, spune Ion Stoica legat de o eventuală participare în primul eșalon județean.

Rămânerea celor de la Smârdan în Liga a V-a are și un aspect pozitiv, rivalitatea cu cei de la Voința Cișmele. ”Despre rivalitatea cu Voința Cișmele ce pot să spun este că sunt cele mai așteptate meciuri din întregul sezon. Când noi, sau ei, câștigă este cea mai mare satisfacție atât pentru jucători cat și pentru spectatori. Aș vrea să vă spun că echipa noastră are foarte multi susținători, atât la meciurile de pe teren propriu cât și cele din deplasare”, ne-a spus Ion Stoica despre, probabil, cea mai cunoscută rivalitate din Liga a V-a. În sezonul recent încheiat rivalitatea dintre cele două echipe s-a consumat în trei episoade, de fiecare dată cu Mălina Smârdan echipa câștigătoare. În turul Ligii a V-a Mălina s-a impus cu 2-0 la Smârdan, iar în retur cei de la Mălina au învins la Cișmele cu scorul 3-2, după ce au revenit de la 0-2. Al treilea episod a avut loc în Cupa României, iar cei de la Mălina s-au impus cu 3-0 în turul secund al competiției KO, joc disputat pe terenul echipei din Cișmele.

Pe lângă lotul de jucători, în Liga a V-a, alte două aspecte sunt importante, calitate arbitrajelor și cea a terenurilor pe care se joacă meciurile. Legat de primul factor Ion Stoica ne-a spus: ”Despre arbitraje, nu fac nici un comentariu pentru că nu îmi permit, fiecare face după cum gândește și interpretează diferite faze ale meciului”, în timp ce despre terenuri Ion Stoica spune: ”cu câteva excepții, cum ar fi Schela și Smârdan, trenurile de joc sunt foarte grele”.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal