Profesorul Savu, despre obiectivul studenților în sezonul de debut în Liga a III-a

172
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

CSU ”Dunărea de Jos”, echipă nou promovată în al treilea eșalon, a reluat la mijlocul săptămânii pregătirile pentru sezonul de debut în Liga a III-a. Pentru primul sezon în campionatul celui de al treilea eșalon formația studențească își propune menținerea în Liga a III-a, conform antrenorului echipei, profesorul Cătălin Savu.

”Ne dorm ca la finalul sezonului să terminăm deasupra liniei. Impactul cu Liga a III-a va fi foarte greu, ne bazăm în marea majoritate pe jucătorii cu care am promovat, vrem să le oferim o șansă pentru că sunt tineri, au calitate, mergem în continuare pe proiectul nostru de studenți. Ne-au părăsit trei studenți, Morogan, Stancu și Ciurea, toți au terminat programe de licență sau master la noi la Universitate. Vom face un lot cu care sperăm să nu ne facem de râs. Va fi greu, primul an în Liga a III-a va fi infernal, dar am încredere în capacitatea băieților de a se mobiliza și de a face față competiției”, ne-a spus profesorul Cătălin Savu.

În ediția 2019-2020 a Ligii a III-a vor evolua 80 de echipe împărțite în cinci serii de câte 16 echipe. La finalul sezonului, 30 de etape (15 în tur și 15 în retur), ocupantele locurilor 13, 14, 15 și 16 din fiecare serie vor retrograda în Liga a IV-a. În liga a patra va ajunge și cea mai slab clasată echipă de pe locul 12 din toate cele cinci serii. Pentru stabilirea echipei de pe locul 12 cu cel mai slab punctaj se vor lua în considerare rezultatele înregistrate cu echipele de pe locurile 1-11. Noul sezon de Liga a III-a va debuta la 24 august, turul are programată ultima etapă la 30 noiembrie, returul va începe la 7 martie, în timp ce campionatul este programat să se încheie la 30 mai.

Alex Lungeanu
Alex Lungeanu
Alex Lungeanu
Alex Lungeanu