Gata de start. CSU Dunărea de Jos începe sâmbătă sezonul de debut în Liga a III-a

460
Foto: Facebook/AJF Galați
Foto: Facebook/AJF Galați

Înființat în anul 2017 Clubul Sportiv al Universității ”Dunărea de Jos” Galați va susține sâmbătă, 24 august, de la ora 18.00, meciul de debut în Liga a III-a. Adversari ai studenților în primul meci din Liga a III-a vor fi covăsnenii de la KSE Târgu Secuiesc. Meciul va fi jucat de formația studențească acasă, pe stadionul Portul Roșu. ”Urmează meciul de debut în Liga a III-a cu KSE Târgu Secuiesc, avem un moral bun, să sperăm că și prestația noastră va fi la cel mai înalt nivel, să putem debuta cu dreptul în Liga a III-a”, ne-a spus Cătălin Savu antrenorul formației universitare.

”Contează foarte mult cum vom începe campionatul”

După jocul de acasă cu KSE Târgu Secuiesc, studenții vor juca în etapa a II-a derby-ul municipal cu cei de la Oțelul, în timp ce în etapa a III-a pe Portul Roșu vor veni ieșenii de la Știința Miroslava, urmând ca prima deplasare, în afara Galațiului, să fie pe terenul CSM Focșani, una dintre echipele ce și-au anunțat intențiile de promovare în eșalonul superior. Antrenorul formației universitare, Cătălin Savu, spune că debutul de campionat este foarte important pentru tinerii săi jucători.

Pentru noi urmează un campionat foarte greu în Liga a III-a. Toate echipele s-au întărit, mai ales în contextul în care anul viitor este an electoral. Sperăm să ne ridicăm la nivelul celorlalte echipe din serie. Contează foarte mult cum vom pleca la începutul sezonului, dacă vom avea parte de un start bun, echipa va prinde încredere în meciurile următoare”, ne-a declarat Cătălin Savu.

Obiectivul – menținerea în eșalon

Pentru sezonul de debut în Liga a III-a clubul universitar și-a propus menținerea în eșalon. ”Ne dorm ca la finalul sezonului să terminăm deasupra liniei. Impactul cu Liga a III-a va fi foarte greu, ne bazăm în marea majoritate pe jucătorii cu care am promovat, vrem să le oferim o șansă pentru că sunt tineri, au calitate, mergem în continuare pe proiectul nostru de studenți. Ne-au părăsit câțiva studenți, toți au terminat programe de licență sau master la noi la Universitate, am transferat alții. Va fi greu, primul an în Liga a III-a va fi infernal, dar am încredere în capacitatea băieților de a se mobiliza și de a face față competiției”, ne-a spus profesorul Cătălin Savu.

În ediția actuala ediție a Ligii a III-a vor evolua 80 de echipe împărțite în cinci serii de câte 16 echipe. La finalul sezonului, 30 de etape (15 în tur și 15 în retur), ocupantele locurilor 13, 14, 15 și 16 din fiecare serie vor retrograda în Liga a IV-a.

În liga a patra va ajunge și cea mai slab clasată echipă de pe locul 12 din toate cele cinci serii. Pentru stabilirea echipei de pe locul 12 cu cel mai slab punctaj se vor lua în considerare rezultatele înregistrate cu echipele de pe locurile 1-11.

Comunitatea locală așteptată pentru a sprijini financiar clubul

Cu 7.000 de lei repartizați de Consiliul Local Galați la adoptarea bugetului clubul universitar apelează la suportul financiar al comunității locale la rectificarea bugetară.

Așteptăm sprijinul comunității locale la rectificarea bugetară pentru că ei trebuie să înțeleagă că noi ținem tinerii în oraș, ba mai mult aducem tineri din județele limitrofe. Punem umărul la reclădirea orașului pentru că din 300 de mii de locutori, cât eram în anii 90, am mai rămas 200 de mii. Suntem o echipă iubită în oraș, nu încercăm să luăm locul altei echipei, nici locul Oțelului, nici a defunctei FCM Dunărea, este echipa CSU Galați de pe vremuri, echipă universitară. Lumea iubește această echipă, mai ales cei care veneau la meciuri când erau copii, mă bombardează cu telefoane, tot timpul mă întrebă unde jucăm, ce facem pe cine mai aducem”, a declarat Cătălin Savu.

Victorii importante în perioada de pregătire

În pauza competițională gruparea studențească a alternat meciurile amicale cu cele oficiale. În meciurile oficiale, cu miză, se remarcă victoriile, scor 4-1, în turul inaugural al Cupei României, cu colega de eșalon Sporting Liești, cât și succesul din Supercupă, scor 5-2, cu eterna rivală din precedentele două sezoane Zimbrul Slobozia Conachi. În celelalte jocuri de pregătire studenții au cedat, scor 0-2 cu cei de la Viitorul Ianca, și 1-2 cu CSM Focșani, sau au remizat, scor 2-2 cu Victoria Traian, echipă din Liga a IV-a Brăila, joc în care Cătălin Savu a folosit juniorii.

De la promovarea din Liga a IV-a, pe lângă jucătorii transferați pentru a juca în Liga a III-a, (Manea, fost la Sporting Liești, Chiriac fost la Oțelul, Mațoianu, fost la CSA Steaua București), clubul studențesc și-a întărit staff-ul tehnic cu un antrenor secund și un preparator fizic. ”Ne-am completat staff-ul tehnic al echipei cu Eugen Baștină, în postura de antrenor secund, și un preparator fizic, Dorin Radu. Roadele muncii preparatorului fizic s-au văzut în meciul de Cupă cu Lieștiul, pentru că am terminat meciul în picioare”, ne-a spus Cătălin Savu, antrenorul studenților.

Aprecieri de la adversari

Echipa cu care formația gălățeană va aborda Liga a III-a primește aprecieri de la adversari. Marius Bratu, antrenorul de la CSM Focșani, a declarat despre CSU Dunărea de Jos: ”Am jucat de două ori în această vară cei de la CSU ”Dunărea de Jos”, un meci amical și jocul de Cupă. Știam echipa, este o echipă bună, o echipă arțăgoasă, cu jucători talentați, dar mai au de pus multe lucruri la punct”, ne-a spus Marius Bratu.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal