Liga I de futsal va avea doar 7 echipe la start. United începe sezonul la Timișoara

192
Foto: Sportul Ilustrat

Liga I de futsal se va disputa în sezonul 2019-2020 cu un efectiv restrâns de echipe, șapte la număr. Pe lângă cei de la United în prima ligă de fotbal în sală vor mai juca: Imperial Miercurea Ciuc, Autobergamo Deva, Informatica Timișoara, Dunărea Călărași, FK Odorheiu Secuiesc și Clujana Cluj-Napoca.

În prima etapă gălățenii de la United vor juca pe terenul celor de la Informatica Timișoara, în jurul datei de 7 septembrie. În etapa a II-a gălățenii vor juca pe teren propriu cu Dunărea Călărași, după care formația gălățeană va juca reeditarea finalei de campionat de sezonul trecut, la Miercurea Ciuc cu Imperial.

În etapa a patra United stă, din cauza numărului impar de echipe, urmând ca în etapa a V-a United să organizeze pe teren propriu jocul cu FK Odorheiu Secuiesc. Adversara gălățenilor din etapa a VI-a va fi Autobergamo Deva, la Deva, în timp ce turul sezonului regular va fi încheiat cu jocul de pe teren propriu cu cei de la Clujana Cluj-Napoca.

La fel ca în sezoanele trecute la finalul sezonului regular, tur și retur, se vor juca meciurile din play-off și play-out. Primele patru vor juca în play-off, iar echipa de pe primul loc va aborda partea a doua a sezonului cu 3 puncte, locul secund, cu două puncte, locul 3 cu un punct, iar locul 4 va porni fără puncte. La finalul play-off-ului echipa de pe primul loc va juca în semifinală cu ocupanta locului patru, iar locul doi cu locul trei. Învingătoarele vor juca în finala campionatului după sistemul din sezoanele trecute, trei victorii din cinci jocuri.

Altfel, între 16 și 17 august, la sala Sporturilor Dunărea, CS united va organiza ediția a cincea a turneului internațional Cupa Dunării – Memorial ”Nicolae Rainea”, cu Epicentr Odessa, Ucraina, Dinamo Chișinău, Republica Moldova, Dunărea Călărași și United Galați la start.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal