Studenții au remizat la debut în Liga a III-a

298
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

CSU Dunărea de Jos a debutat în Liga a III-a cu un rezultat de egalitate, scor 0-0, cu cei de la KSE Târgu Secuiesc. Disputat pe stadionul Portul Roșu, fără spectatori, meciul s-a încheiat nedecis, deși ambele echipe au avut oportunități de a tranșa jocul în favoarea sa.

Prima oportunitate de a marca a meciului le-a aparținut covăsnenilor, la zece minute după debutul jocului. Studenții au replicat cu două încercări ale defensivei din Covasna, Grigoraș, în minutul 16, din lateralul careului de 16 metri a trimis spre poartă, șut prins de portarul oaspeților, iar Chiriac, minutul 25, a trimis peste poartă din afara careului.

După aproape jumătate de oră de joc cei de la KSE au trecut pe lângă deschiderea scorului, dar portarul Olaru a respins mingea din capul unui adversar, în urma unei centrări venită direct din corner. În finalul reprizei de debut Mațoinau a irosit două ocazii bune de a marca, în minutul 36 a trimis la portă de la distanță, iar portarul a reprins, iar în minutul 45 al reprizei de debut după ce a primit o pasă de la adversar a trimis la portă , dar mingea s-a scurs paralel cu linia porții.

În debutul reprizei secunde formația din Covasna a avut câteva momente mai bune în care a irosit trei ocazii importante. Prima dată covăsnenii au trimis cu capul, din interiorul careului, puțin pe lângă poarta lui Olaru. Apoi, în decurs de două minute KSE Târgu Secuiesc a irosit alte două ocazii importante de a deschide scorul. La 17 minute de la reluare covăsnenii au trimis mingea în bară după mai multe momente petrecute în careul formației gălățene, iar un minut mai târziu, din interiorul careului, au trimis puțin pe lângă poartă, cu capul din plonjon.

Cu un sfert de oră înainte de finalul jocului Țuiu putea trece în avantaj studenții, a pătruns în care, dar a tras în portar, iar opt minute mai târziu Ignat, tot din interiorul careului de 16 metri a tras în blocajul unui adversar.

Jocul cu formația din Târgu Secuiesc a fost început de CSU cu formula: Olaru – Iacob, Moise, Manea, Bădilaș – Iancu, Lovin, Chiriac, Grigoraș – Mațoianu, Perju. Au mai jucat: Țuiu, Ignat, Blănaru și Hilohi.

Chiriac și Grigoraș au părăsit terenul accidentați, de altfel, la final Cătălin Savu reclama jocul destul de dur al oaspeților și maniera lejeră de arbitraj, subliniind că formația gălățeană a încheiat jocul de pe teren propriu cu doi jucători accidentați.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal