Toader Ștefu răspunde în fața deciziilor luate de Federație: ”Deciziile luate de ei sunt împotriva unui singur club, United Galați!”

617
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Începând din sezonul 2019-2020 Comisia de Futsal din cadrul Federației Române de Fotbal a modificat ROAF-ul (Regulamentul de Organizare a Competițiilor de Fotbal în sală), iar cea mai importantă modificare prevede ca în ediția 2019-2020 echipele de prima ligă sunt obligate să înscrie pe raportul de joc la fiecare meci un număr minim de nouă jucători formați la nivel național, față de șapte cât a fost în precedentele campionate.

Despre ultimele modificări regulamentare și impactul lor asupra clubului United, www.sportgalati.com a vorbit cu Toader Ștefu, fostul președinte al clubului gălățean.

De peste zece ani de când sunt în fenomenul fotbalului în sală din România nu am mai întâlnit asemenea lucruri. Faptul că doar șapte echipe s-au înscris în actuala ediție a Ligii I ne arată nivelul managementului actualei conducerii a Federației. Au ajuns oameni care nu au făcut nimic pe plan local să ia decizii la nivel național, în Comisia de Futsal din FRF.

Sunt bulversat de deciziile luate de Comisia de Futsal din cadrul FRF. Suntem nevoiți să modificăm strategia, trebuie să regândim tot lotul să putem face față în noul campionat după măsurile luate de cei din Federație. Sportivi cu cetățenie română nu mai sunt recunoscuți ca cetățeni români! Acești sportivi și-au creat familii, au copii, pe baza acestui sport. Aceste decizii luate de FRF sunt împotriva unui singur club: United Galați.

După aceste măsuri cel mai afectat club este United Galații. Clubul United a plătit cea mai mare amendă din istoria futsal-ului din România, un miliard de lei vechi. Sunt aspecte grave, tolerate de cei din Comisia de Futsal din FRF. Cred că fotbalul în sală are nevoie de o nouă reprezentare în Comisia de Futsal. Sunt mâhnit!”, ne-a spus Toader Ștefu.

În conformitate cu noul Regulament de Organizare a Competițiilor de Fotbal în sală, prin jucători formaţi la nivel naţional se înţeleg jucătorii care, indiferent de cetăţenie, au figurat ca legitimaţi şi au participat la competiţii pentru un club din România timp de minim 3 ani (consecutivi sau nu) în perioada cât au fost în vârstă de 15-21 de ani.

De asemenea, sunt asimilaţi jucătorii formaţi la nivel naţional, plus toţi cei de naţionalitate română. Aceste măsuri le suspendă jucătorilor de naționalitate română care au evoluat pentru echipa națională de seniori a unei alte țări dreptul de a fi formați la nivel național. La momentul adoptării modificărilor de regulament CS United Galați avea sub contract patru jucători cu dublă cetățenie: Constantin Burdujel, Andrian Lașcu, Sergiu Tacot și Cristian Obadă, toți cetățeni români componenți ai echipei naționale a Republicii Moldova, dar și trei jucători extracomunitari brazilienii Wellington Da Silva, Kailon Borges și Daniel Araujo.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal