United, finalistă la Cupa Dunării Nicolae Rainea

160

La Sala Sporturilor Dunărea a debutat vineri a V-a ediție a turneului internațional Cupa Dunării Nicolae Rainea. Dacă în primul meci, cel dintre Dunărea Călărași și Dinamo Chișinău, a fost nevoie de lovituri de departajare pentru a se decide învingătoarea, în al doilea joc fotbaliștii de la United s-au impus mult mai clar decât o arată scorul 2-0, (2-0), în fața ucrainienilor de la Epicentr Odessa.

Golurile în a doua semifinală a Memorialului au fost marcate în prima repriză. La debut pentru formația gălățeană internaționalul moldovean Cristian Obadă a deschis scorul după aproape zece minute de joc. Până la golul lui Obadă alți doi jucători ai gălățenilor, Petică și Lașcu au încercat poarta echipei vizitatoare.

Formația gălățeană și-a dublat avantajul cu 3.53 minute rămase de jucat din prima repriză, Cosmin Petică a trimis în poartă centrarea direct din corner a lui Lașcu. În partea secundă a jocului chiar dacă formația gălățeană a rulat întreg lotul disponibil, iar ultimele cinci minute au fost jucate de ucrainieni cu fly-goalkeeper, defensiva gălățeană, coordonată dintre buturi de Andrei Dinicuță, a păstrat intactă tabela în dreptul golurilor primite.

Jocul cu formația din Ucraina a fost început de United cu formula: Grigoraș – Lașcu, Boșneagă, Obadă, Tacot. Au mai jucat: Dinicuță, Petică, Stoica, Crăciun, Cireș, Araujo, Burdujel, Crișan. Antrenor: Florin Ignat, Viorel Cojoc și Alexandru Tănăsilă – secunzi.

Pentru portarul Grigoraș și moldovenii Obadă și Tacot a fost primul meci în tricoul formației gălățene, în timp ce internaționalul de tineret Robert Cirșan a redebutat la formația vicecampioană a României după un sezon în Liga a II-a la CSM Târgu Mureș.

Sâmbătă la Cupa Dunării Memorial Nicolae Rainea este ziua finalelor. De la ora 11.00, Dunărea Călărași, învinsă cu scorul 6-5 după loviturile de departajare de Dinamo Chișinău, va juca cu ucrainienii de la Epicentr Odessa în finala mică, iar de la ora 13.00, United va juca cu moldovenii de la Dinamo Chișinău în finala mare.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal