United și-a adjudecat Cupa Dunării Nicolae Rainea

181

La Cupa Dunării Nicolae Rainea ziua de sâmbătă a fost rezervată finalelor. În deschiderea zilei s-a jucat finala mică, iar Dunărea Călărași s-a impus cu 4-0 în fața ucrainienilor de la Epicentr Odessa.

Finala mare a turneului organizat în memoria lui Nicolae Rainea s-a jucat între United, clubul organizator al competiției, și basarabenii de la Dinamo Chișinău. Finala a fost adjudecată de United cu scorul 6-1, după ce la pauză cele două finaliste au intrat la egalitate, scor 1-1.

United a marcat prima în finală, în minutul doi, prin Octavian Cireș. La pauză s-a intrat la egalitate, scor 1-1, formația din Republica Moldova a egalat cu patru minute înainte de pauză. În partea secundă defensiva formației din Chișinău a rezistat în prima prte, iar cu 10.25 minute rămase de jucat din meci Cristian Obadă a desprins United la 2-1 cu un gol marcat din afara careului sub bara transversală a moldovenilor.

Golul lui Obadă a descătușat formația gălățeană, iar cu 8.03 minute rămase din meci Daniel Araujo a marcat pentru 3-1, după o pasă primită de la Mimi Stoica, veteranul Stoica lansat pe contraatac de pasa lui Andrei Crăciun. Într-un interval de două minute formația gălățeană s-a desprins la 4-1, cu 6.01 Obadă a marcat din nou.

În ultimele cinci minute cu un deficit de trei goluri pe tabelă echipa din Chișinău a jucat avansat cu portarul, în rol ofensiv, decizie ce a costat gruparea din Chișinău două goluri. Cu 3.09 minute rămase de jucat din finală Lașcu, din propriul careu a marcat pentru 5-1 în poarta goală, iar în ultimul minut Matei Boșneagă a stabilit scorul final 6-1.

Finala Memorialului a fost jucată de United cu formula: Păduraru, (Grigoraș) – Boșneagă, Araujo, Crăciun, Cireș; Lașcu, Burdujel, Tacot, Obadă; Crăciun, Stoica, Petică, Crișan. Antrenori: Florin Ignat – principal, Viorel Cojoc și Alexandru Tănăsilă – secunzi.

La final organizatorii au oferit premii individuale, iar gălățeanul de la Dunărea Călărași Petrișor Toniță a fost desemnat portarul turneului, în timp ce Cristian Obadă a câștigat titlul de golgheter al turneului.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal