Alex Ciobanu: ”Trebuie să rămânem echilibrați, să păstrăm linia ascendentă”

477
Foto: Facebook/SC Oțelul
Foto: Facebook/SC Oțelul

Antrenorul principal de la Oțelul, Alexandru Ciobanu a fost invitat la Lider Sportiv 2.12, (ediția a doua, sezonul 12), iar tehnicianul gălățean a vorbit la Pro FM Lider FM, 92.4 FM și www.liderfm.ro, despre: parcursul echipei de până acum, următorul adversar al Oțelului sau eroul din victoria de la Bacău.

-Cum ai caracteriza parcursul echipei cu patru victorii din cinci jocuri?

-Pot spune că am avut un început bun de campionat, am reușit să acumulăm un număr important de puncte în primele cinci etape. A fost doar acea înfrângere de la Suceava, pe care am considerat-o ca pe o lecție din care trebuie să învățăm ce avem de făcut pentru următoarele meciuri.

Mă bucur că echipa a reacționat pozitiv și a arătat că și-a însușit lecția, iată că am reușit două victorii fără gol primit, asta e un lucru pozitiv, având în vedere că avem echipă destul de tânără.

-Revenind la meciul de la Bacău, după scor 2-0, pare că a fost un meci ușor.

-În prima repriză am dominat în totalitate, am marcat două goluri, pe deplin meritat. După pauză, primele zece minute la fel, lucrurile mergeau într-o direcție pozitivă, după care portarul nostru a comis o mare eroare care a pus echipa în dificultate. A fost un moment psihologic, am rămas în zece oameni, și cu penalty. Dar, tânărul portar Gabriel Ursu a intrat în poartă, a apărat acel penalty, și a mai avut două intervenții foarte bune, apoi lucrurile au luat-o pe o cale fericită, să spun așa.

-Matei a dat două goluri, Ursu a apărat un penalty, care ar fi eroul meciului?

-Eroul a fost echipa. Toți și-au adus aportul pentru victorie. Într-adevăr Matei a marcat două goluri, Ursu a apărat penalty, dar este sport de echipă. Toți au muncit foarte bine, s-au completat foarte bine, s-au completat corespunzător, am câștigat multe dueluri, iar asta nu poate decât să ne bucure în perspectiva a ceea ce urmează.

-Urmează Șomuz Fălticeni?

Cred că va fi cel mai greu meci de până acum. Șomuz Fălticeni au o echipă ambițioasă, un antrenor ambițios, au făcut jocuri destul de bune, din ce informații am. Când joci în nocturnă, împotriva Oțelului, la Galați, toți jucătorii se autodepășesc și automat vor crește nivelul de joc. Dar, mai important este ca noi după aceste ultime două victorii să rămânem echilibrați să ne păstrăm linia ascendentă, să fim la fel de responsabili, pentru că așa vom aduna puncte de-a lungul acestui campionat.

-Situația financiară cum se mai prezintă la echipă?

-Într-adevăr situația financiară a apăsat clubul, având în vedre că sunt datorii din ediția precedentă de campionat. Dar semnalele, din ce știu eu sunt pozitive și așteptăm ca în cel mai scurt timp să avem un semnal pozitiv din partea autorităților locale și situația să se regleze cât mai repede.

-Se poate vorbi de o schimbare de obiectiv pe parcursul sezonului, iar Oțelul să atace promovarea?

E prea devreme să vorbim de promovare. E un moment bun, trebuie să apreciem lucrurile bune făcute, trebuie să corectăm lucrurile mai puțin bune, dar deocamdată nu cred că e cazul să vorbim de alte lucruri. Este abia etapa a cincea, trebuie să rămânem modești și să ne vedem de drumul nostru.

-Din ce ai văzut până acum care ar fi favoritele la promovare din C1?

-Foresta Suceava are un lot echilibrat, foarte experimentat, de asemenea Aerostar Bacău este o altă pretendentă la promovare și cred că și Ceahlăul va fi implicată în lupta pentru promovare, va avea un cuvânt greu de spus.

Altfel, după cinci etape din Liga a III-a, seria I, Oțelul este pe locul trei cu 12 puncte, la egalitate cu echipa de pe locul doi, Bucovina Rădăuți, cele două echipe sunt departajate de golaveraj, 8-4 Oțelul, 13-3 Bucovina.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal