Alexandrina Soare: ”Urmărim jucătoarele tinere”

305

Echipa feminină de handbal CSM Galați a debutat în campionatul Diviziei A cu trei victorii, din trei jocuri. La Lider Sportiv, Pro FM Lider FM, (92.4 FM și www.liderfm.ro), antrenoarea formației gălățene, Alexandrina Soare, a vorbit despre: parcursul echipei, debutul în echipă al Cristinei Gheorghe sau stragegia formației gălățene.

-Felicitări pentru victoria, scor 40-15, cu Știința Bacău. Cum a fost meciul?

-Vreau să felicit fetele, așa cum am mai afirmat, își respectă adversarul și joacă cu aceeași dăruire și seriozitate, indiferent de cine se află în teren. Mă așteptam să fie un meci mai greu, era mai greu meciul, dar ni l-am făcut noi ușor. Mă bucur că și fetele cele mai mici pot juca mai mult timp, și regulamentul ne obligă să folosim cel puțin 30 de minute, iar aceste meciuri au menirea să acumuleze cât mai mult în vederea turneului semifinal și final. Chiar și așa nu le folosesc doar pentru minute, se vede, puțin câte puțin, că încep să dea randament și să joace ce pregătim.

– Înaintea meciului cu Bacăul partida era considerată derby-ul seriei

-Echipa din Bacău are în componență câtva jucătoare care au evoluat și în Liga Națională și mă gândeam că totuși au experiență și știu să își pună în valoare celelalte jucătoare din echipă, dar noi ne-am făcut meciul ușor, a fost un joc nu doar pentru rezultat, a fost un joc spectaculos cred eu. Un joc bun al nostru, fetele au încântat spectatorii, spectatori care au venit în număr mare la sală chiar și la o oră improprie sâmbătă la prânz.

-Le puteți ține motivate pe fete, în condițiile în care nu prea au adversari?

-Mă străduiesc, eu la fiecare antrenament le spun și cred că deja au înțeles, obiectivul nostru este promovare și atunci noi trebuie să ne pregătim ca la anul să facem față meciurilor de Liga Națională. Asta nu înseamnă că nu trebuie să o luăm pas cu pas, nu suntem deja promovare. Mai sunt două retururi și un tur, mai este turneul semifinal și cel final, meciuri pe care trebuie să le tratăm cu seriozitate, pentru că și celelalte echipe își doresc să promoveze.

-În meciul cu Bacăul a debutat și Cristina Gheorghe, o jucătoare nouă la CSM Galați. Cum s-a descurcat ea?

-S-a descurcat bine. Și ea, cu toată experiența ei, a avut emoții. Ne-am dorit-o foarte mult, am așteptat-o să intre în teren, ea a venit de la începutul perioadei de pregătire. Sunt multe echipe care își doresc să aibă un inter dreapta stângaci, noi am reușit, și mulțumesc conducerii clubului, și nu glumesc, pentru că a fost foarte dificil să o reușim să o legitimăm. Și cu tactul, cu tot ce a trebuit din punct de vedere legal, am reușit să o aducem la echipă și să ne putem folosi de aportul ei.

-Mai sunt tinere jucătoare care își pot face apariția în echipă, altele decât cele de până acum?

-Da sunt posibilități. Eu mi-aș dori și sper ca până la finalul perioadei de transferuri să mai aducem cel puțin patru jucătoare cu experiență, în vederea a ceea ce ne așteaptă, turneul semifinal, turneu final, și Ligă, să sperăm. Bineînțeles că urmărim și jucătoarele tinere care pot face față la un așa nivel.

Altfel, CSM Galați conduce seria A din Divizia A, cu 9 puncte, din 9 posibile, golaveraj 105-54. Pentru CSM Galați urmează meciul de pe terenul echipei secunde de la Dunărea Brăila, 5 octombrie, urmând ca la 12 octombrie, formația gălățeană să joace pe teren propriu cu Național Brașov, în ultima etapă a turului I.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal