Iulian Apostol la Lider Sportiv, despre: obiectiv, buget și finanțarea de la autoritățile locale

806

Pe 92.4 FM și www.liderfm.ro a revenit Lider Sportiv, singura emisiune de sport din FM-ul gălățean. Invitatul primei ediții din sezonul 12 a fost Iulian Apostol, manager executiv la SC Oțelul Galați. În cadrul interviului de la Lider Sportiv conducătorul clubului gălățean a vorbit despre: obiectivul din acest sezon, bugetul clubului sau finanțarea de la autoritățile locale.

-Cum caracterizezi evoluția echipei de până acum?

-Pot spune că programul de până acum a fost accesibil, ținând cont că și la noi au fost oarecare mișcări, de la staff la jucători. Evident că ne-am propus un număr de puncte, suntem în grafic. Nu pot spune că am fi vrut mai multe puncte, ținându-se cont că Foresta este o echipă care vrea să promoveze.

Pot spune că la ora actuală îndeplinim ce ne-am propus, de a avea jucători gălățeni în echipă, copii pe care să ne bazăm. Îmbucurător, pentru noi, este faptul că sunt copii care promit și sper din tot sufletul să își lase amprenta, în câțiva ani ei ar trebui să fie nucleul echipei.

”Suntem un club nefinanțat, de nouă luni de zile nu avem bugetare!”

-Ce și-a propus SC Oțelul în acest sezon?

-Încercăm să terminăm cât mai sus posibil, ținându-se cont de condițiile care sunt la ora asta. Suntem un club nefinanțat, un club care de 9 luni de zile nu are bugetare, oamenii care sunt alături de club, prieteni, cunoștințe, neamuri, sunt cei care susțin activitatea și încearcă ca acest club să aibă activitate în continuare.

-Și care este obiectivul echipei?

Obiectivul nostru, am și anunțat, ne dorim foarte mult să scădem costurile, să nu avem jucători externi prea mulți, să dăm credit jucătorilor din propria pepinieră. Sunt două sau chiar trei grupe de copii care promit, e normal să dăm credit copiilor, pentru că suntem, jucăm într-o ligă în care prioritatea sunt acești copii care vin din Centrul de Juniori.

În prima parte a campionatului este nevoie de un buget de un milion – 1.200 de mii de lei

-Care este bugetul în acest sezon?

-Este foarte greu să pot să vorbesc despre un buget. Pentru ce ne-am propus în prima parte a campionatului cred că este nevoie de un milion – 1.200 de mii de lei. Clubul nu este finanțat în baza legii 69/2000 de la Consiliul Local Galați și nici în baza legii 350 de la Consiliul Județean. Noi vorbim de fonduri proprii de ceea ce putem să aducem și produce ca și club.

-Există premize pentru a primi finanțare din partea municipalității ?

-Exista un dosar depus, clubul nostru a depus dosar de finanțare la Consiliul Local, în urmă cu o lună s-a închis fereastra de depunere a dosarelor. Noi am depus dosarul ,este foarte bun, nu mai sunt probleme cu dosar incomplet ca în luna iunie sau iulie, când am avut dosarul incomplet. Așteptăm să fim băgați către bugetare, sperăm, cel mai repede posibil ar fi undeva la sfârșitul lunii septembrie. Să vedem cum stau lucrurile, din păcate am rămas cu datorii foarte mari de sezonul trecut, iar acum nu avem posibilități să le achităm. Încercăm să găsim soluții să nu afecteze competițiile la seniori și juniori.

-Ce s-a întâmplat în prima fază de a fost declarat dosarul incomplet ?

A fost pusă la dosar o hârtie luată după datarea cererii de finanțare, s-a pus o hârtie după ce s-a depus acea cerere de finanțare, și evident că dosarul a fost declarat incomplet sunt bani publici, aici nu te poți juca.

-Și dacă ar fi o sumă la care să vă așteptași din partea municipalității în perioada următoare ?

-Cred eu undeva la 500 de mii de lei, clubul nu ar avea probleme pe perioada care urmează, vorbesc de lunile septembrie, octombrie, noiembrie. În trei luni de zile clubul poate să își ducă activitatea fără nici o problemă, să nu mai stăm să ne gândim dacă avem sau nu avem bani. Deschid o paranteză acum, la ora 15.10, în ziua meciului cu Hușana Huși, nu am avut bani pentru baremul de arbitraj al meciului. Lumea se miră, vai, cum, nu aveți!, uite că nu avem. La 15.10 nu aveam bani pentru baremul de arbitraj. Lucrurile poate din exterior par foarte ușoare, e ușor să critici, să judeci, să etichetezi, dar vă garantez că nu e așa. De nouă luni de zile mergem în aceeași direcție, nu am putut face pasul și noi.

Jucătorii au două luni fără salarii

-În cazul fericit în care o să primiți cei 500 de mii de lei la sfârșitul anului, pentru retur?

-E important acum, nu ne mai gândim în perspectivă, ne gândim la ce urmează, perioada cea mai apropiata, lunile septembrie – octombrie – noiembrie – decembrie, când se termină turul campionatului. Nu ne mai gândim atât de departe, nu știm ce se va întâmpla săptămâna viitoare. Foarte greu la ora asta să discutăm ce înseamnă retur, e clar ca suntem singuri, la ora asta aș spune că cubul își caută, și își găsește, soluții de la etapă la etapă. Încercăm să oferim jucătorilor care sunt aici respectul cuvenit. Jucătorii au două luni fără salarii, sunt băieți extraordinari.

-Cu jucătorii din sezonul precedent care și-au depus memorii ce se va întâmpla?

Aici pot spune că suntem datori. Datoriile sunt în jur de 200 de mii de lei la jucătorii de anul trecut, iar acești bani clubul va trebui să îi plătească. În speță, dacă clubul nu va plăti va fi depunctat până va fi exclus din campionat.

Există posibilitatea, dacă nu plătim datoriile, ca clubul să nu poată termina campionatul!”

-Există un risc real ?

Da, există un risc real. Există posibilitatea, dacă nu plătim datoriile, ca clubul să nu poată termina campionatul. Data limită ar fi undeva la sfârșitul lunii octombrie, dacă nu plătim cu siguranță începem să fim depunctați.

-Sunt șanse ca finanțarea de la municipalitate să vină până atunci ? Există temei legal pentru așa ceva ?

-Noi așteptăm și ne dorm foarte mult pentru că este nevoie de bani, de susținere. Suntem un club de drept privat, trebuie să reamintim tuturor că suntem un club care ne plătim totul la baza sportivă, utilitățile, curentul, gazele, apa, paza. Clubul nu este dator la finanțe, la bugetul de stat sau la bugetul local. Singuri nu putem. Avem nevoie de susținere. Cum există susținere mai peste tot în țară, nu doar pentru fotbal. Oțelul reprezintă orașul, în trecut Oțelul a scos în stradă cei mai mulți oameni, fotbalul a scos câteva zeci de mii de oameni pe Faleză.

Altfel, după patru etape din Liga a III-a SC Oțelul este pe locul șase în C1 cu nouă puncte, golaveraj 6-4. Pentru Oțelul urmează meciul de pe terenul nou promovatei CSM Bacău, vineri, 20 septembrie, urmând ca în etapa a VI-a, 28 septembrie, formația gălățeană să găzduiască jocul cu Șomuz Fălticeni.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal