Studenții au ratat de puțin victoria cu Miroslava

254
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

CSU Dunărea de Jos, echipă nou promovată în Liga a III-a, a fost foarte aproape de prima victorie în al treilea eșalon. Echipa pregătită de Cătălin Savu a încheiat la egalitate, scor 2-2, jocul de pe stadionul Portul Roșu cu cei de la Știința Miroslava, cu golul egalării marcat de formația ieșeană în minutul 90.

După desfășurarea jocului rezultatul este unul echitabil, însă, studenții au avut 2-1 cu câteva minute înainte de final, nu au știut să păstreze avantajul obținut, lucru speculat de cei de la Miroslava.

Știința Miroslava a deschis scorul, în minutul 21 Eduard Sandu a marcat, după ce a pătruns printre fundașii de la CSU. Studenții au replicat, în minutul 38 Mădălin Mațoianu a egalat cu un șut din interiorul careului după o pasă primită de la Țuiu. Golul marcat de Mațoianu a fost primul pentru CSU Dunărea de Jos în Liga a III-a.

Formația din Miroslava a început mai bine partea secundă, iar în decurs de câteva minute a ratat de două ori desprinderea. Prima dată, Eduard Sandu a trimis în bara porții lui Olaru, șut din acțiune, apoi, din lovitură de pedeapsă, după un henț în careu al lui Chiriac, Eduard Sandu a trimis tot în bară.

Scăpați fără gol din momentele de dominare ale formației din Miroslava, gălățenii au început să pună probleme în ofensivă. Mațoianu, din lovitură liberă din marginea careului, a trimis peste poartă, Țuiu, din interiorul careului, a tras în adversar după ce a fost servit bine de Grigoraș. Momentele de dominare ale formației gălățene au fost concretizate de Mațoianu. Tânărul de 19 ani a întors scorul, a trimis în poartă centrarea venită de la Izvoranu.

Până la finalul jocului studenții nu au putut ține de rezultat. În minutele de final ale jocului Izvoranu, din preajma propriului careu, a degajat mingea spre centrul terenului, cei de la Miroslava au interceptat și au marcat cu un șut de la mare distanță.

Cătălin Savu a început meciul cu formula: Olaru – Iacob, Moise, Manea, Badilaș – Tuiu, Chiriac, Ignat, Grigoraș – Mațoianu, Blănaru. Au mai jucat: Iancu, Morogan, Izvoranu, Mohorîță.

Cu două puncte din trei jocuri CSU Dunărea de Jos se menține pe locul 13 în clasamentul seriei I din Liga a III-a, golaveraj 2-4. Etapa viitoare studenții vor juca pe terenul celor de la CSM Focșani, 13 septembrie, urmând ca în etapa a V-a pe Portul Roșu să vină satelitul de la FC Botoșani, 21 septembrie.

Lovitura de începere a jocului de sâmbătă a fost dată de Petre Marinescu, fostul căpitan al echipei cu care CSU Galați a jucat în Cupa Cupelor contra celor de la Boavista Porto.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal