Ambiții de play-off la CSU Belor. ”Dacă terminăm pe un loc mai bun de șase, putem accede și într-o cupă europeană”

211

La Lider Sportiv, Pro FM Lider FM, invitat a fost Silviu Șoimu, team manager al echipei de volei feminin CSU Belor Galați. Silviu Șoimu a vorbit la singura emisiune de sport din FM-ul gălățean despre: lotul cu care CSU Belor abordează noua ediție a Diviziei A, obiectivele formației gălățene sau relația cu finanțatorul și autoritățile locale.

-Cu ce gânduri abordează CSU Belor acest nou sezon?

-În acest nou sezon am schimbat aproape tot lotul. După cum știți au mai rămas doar două jucătoare din sezonul trecut, au fost transferate 11 jucătoare noi, jucătoare cu experiență mai mare. Asta înseamnă că în acest sezon ne dorim mai mult decât în sezonul trecut.

Într-o formulă de 11 echipe, cum suntem acum în Divizia A1, am dori să fim în primele șase și să jucăm în play-off. În afară de clasament, ne dorim să avem evoluții frumoase, pline de ambiție, și să oferim spectacol adevărat suporterilor noștri.

-CSU Belor a oficializat recent transferul unei jucătoare din Brazilia. Mai sunt alte transferuri pregătite sau acesta este lotul pentru întreg sezonul?

-Lotul la ora actuală este format din 13 jucătoare. Adina Maria Roșca este accidentată și va rata turul campionatului. Prin aducerea jucătoarei din Brazilia am completat poziția centru, unde din trei jucătoare, câte ar fi trebuit să avem, avem doar două.

Prin plecarea unei jucătoare de pe acest post, bosniaca Okuka, pe cale amiabilă a solicitat rezilierea contractului, astfel încât cu o săptămână înainte de începerea campionatului am transferat o jucătoare cea evoluat în campionatul din Brazilia în etapa trecută de acolo. Am transferat o jucătoare pregătită fizic.

Echipa noastră va fi supusă unor teste în acest tur, iar în pauza competițională, dacă vom avea posturi de care nu vom fi mulțumiți, sperăm să aducem întăriri. Așadar, avem ambiții mari în această ediție de campionat.

” Vrem să creăm echipă de luptătoare, o echipă cu care la anul să atacăm poziții mai avansate în clasament”

-Se poate vorbi și de cupe europene ?

-Nu ar fi exclus și cupele europene. După cum știți din Divizia A1 de volei feminin participă cinci echipe în cupele europene. Este un campionat foarte bine reprezentat în cupele europene. În anii trecuți Blajul, Bacăul, Târgoviște, au adus puncte pentru România, așadar, dacă luăm un loc mai bun de locul șase putem accede și într-o cupă europeană.

Dar, după cum v-am spus, noi vrem să oferim spectatorilor noștri meciuri frumoase și de mare ambiție. Vrem să creăm echipă de luptătoare, o echipă cu care la anul să atacăm poziții mai avansate în clasament.

-Legat de banca tehnică, și acolo s-au produs modificări, pe ce perioadă s-a decis această sosire a antrenorului?

-Acestă sosire a antrenorului noi o dorim de lungă durată, pentru că este un antrenor foarte valoros, este vorba de Paul Bogdan. El și-a mai completat echipa tehnică cu un antrenor, Florin Vasile, secund, un antrenor foarte bine cotat în voleiul românesc, un antrenor care a evoluat la loturile naționale.

Mai este vorba și de domnul Ion Ivanov, un om cu vastă experiență în domeniul voleiului feminin din țara noastră. Așadar, avem o echipă tehnică mult mai puternică față de ediția trecută. În volei, de obicei, contractele sunt pe un an, dar noi sperăm că de data aceasta avem un cuplu de antrenori care să ne ducă spre pozițiile cele mai înalte ale clasamentului.

-Cu sponsorul Belor, care a apărut cu pași mici dar siguri în sportul gălățean, cum decurge colaborarea, ce perspective sunt?

-O colaborare foarte interesantă între CSU Galați și sponsorul Belor. După cum știți societatea Belor este aproape de echipa noastră de două sezoane, dânșii au preluat echipe din liga secundă. În prima ediție a promovat, ediția trecută a făcut o figură destul de bună în prima ligă, iar în acest an dânșii au suplimentat bugetul, astfel că am reușit să creăm o echipă mult mai puternică față de sezonul trecut și o organizare mult mai bună.

Noi sperăm că vom convinge societate Belor că merită să investească în echipă și în anii următori și avem mari speranțe că așa se va întâmpla și chiar să ne suplimenteze bugetul. E posibil poate în viitorul apropiat să fim finanțați și de la autoritățile locale, Primăria Galați, și eventual Consiliul Județean Galați.

În acest moment nu primim nici un ajutor de la cele două instituții. Speranțele nostre sunt îndreptățite de a avea un buget mai ridicat în perioada următoare, majorări ale sponsorului și posibilitatea de a primi finanțare de la autoritățile locale.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal