Baschetul de la CSM Galați vrea în primele opt. ”Vreau ca la fiecare meci să dăm 120% să putem să ajungem în play-off”

126
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Antrenorul echipei de baschet de la CSM Galați a fost invitatul emisiunii Lider Sportiv, de la Radio Lider FM. În intervenția de la Lider Sportiv Eugen Ilie a vorbit despre: cea mai recentă victorie a formației gălățene, posibilele îmbunătățiri ale lotului sau obiectivul din acest sezon.

Cum a decurs victoria de la Focșani?

O victorie facilă după rezultat. Partida a avut foarte mare încărcătură psihologică cât și fizică, având în vedere că formația din Focșani este una din contracandidatele la un loc în primele patru din Grupa B. A fost o partidă mult mai grea decât o artă socrul final, băieții s-au achitat de sarcinile trasate, nu poate decât să ne bucure și să sperăm că vom ajunge acolo unde ne dorim cu toții.

Ce impresie va lăsat Galațiul baschetbalistic în această perioadă e când sunteți aici ?

Suntem pe un drum nou, iar orice drum nou poate avea suișuri și coborâșuri, dar toată lumea care este angrenată și care lucrează pentru această echipă depune eforturi maxime. Arătăm din ce în ce mai bine și pe plan sportiv, în jocuri, ceea ce poate să mă facă să sper că, mai ales săptămâna viitoare, când vom avea trei meciuri la Galați, să aducem lumea la sală, pentru asta este sportul. N-am putea aspira la statul de sportiv dacă am juca cu tribuna goală.

Cât de mulțumit sunteți de lotul de jucători pe care îl aveți la dispoziție pentru a ataca locurile de play-off?

Suntem încă în construcție, avem echipă tânără, avem doi jucători cu experiență, români, Corpodean și Negoițescu, în jurul cărora construim o echipă. Cele trei meciuri consecutive pe teren propriu ne vor arăta unde suntem și dacă mai avem nevoie de întăriri. Cu siguranță pentru a putea emite pretenții, să luptăm cu două echipe din Grupa A, plus Voluntari și Mediaș, echipe cu jucători experimentați, ne mai trebuie cel puțin un jucător, exact vom ști săptămâna viitoare.

La Galați vor fi trei jocuri consecutive 23-25-27 noiembrie, ultimul dintre ele va fi chiar cu SCM Timișoara echipă din Grupa A în Cupa României. Ce ambiții aveți pentru acest joc ?

Pentru Galați, pentru baschetul gălățean, trebuie să fie o sărbătoare. Vine o echipă din prima grupă valorică. În meciul respectiv trebuie să ne luptăm de la egal la egal. O să ne respectăm fiecare adversar, dar nu îi vom privi ca pe ceva ce nu putem atinge. Important este să putem să performăm și în fața echipei din prima grupă valorică.

Cât de incomodă este această programare cu trei jocuri în cinci zile?

Cu siguranță nu va fi ușor. Dar, pentru asta ne antrenăm să putem să facem față oricărei provocări. Eu cred că vom fi pregătiți, începem cu Mediașul, o altă echipă foarte bună cu experiență, vom termina cu Timișoara, vom afla exact unde suntem, va fi o săptămână interesantă.

Care ar fi obiectivul pe care vi l-ați impus când ați venit la Galați?

Să ne putem califica în a doua fază, unde vom întâlni ultimele două echipe din prima grupă și să ne putem califica pentru calificarea în play-off. Obiectivul meu personal este ca la fiecare meci să dăm 120% să putem să ajungem în play-off. Trebuie să vedem exact investițiile făcute de echipele din prima grupă, asta deosebește cele două grupe valorice, este vorba de buget, trebuie să vedem unde suntem și ce să facem să ajungem în prima grupă valorică.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal