Bogdan Paul, impresionat de publicul gălățean. ”La Galați s-a dezvoltat o cultură pentru volei”

213
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Antrenorul echipei feminine de volei de la CSU Belor, Bogdan Paul a fost invitatul emisiunii Lider Sportiv, de la Radio Lider FM. În cadrul interviului Bogdan Paul a vorbit despre: competiția europeană în care își dorește să se califice cu CSU Belor, sera celor șase victorii consecutive sau spectatorii prezenți la jocurile formației gălățene.

Care este secretul acestei schimbări, de la înfrângeri pe linie la șase victorii consecutive?

Sigur, trebuie să privim obiectiv situația. Față de sezonul trecut s-au produs schimbări din mai multe puncte de vedere, administrativ, sportiv. Anul trecut a fost un context al unui campionat limitat la numai opt echipe, în acest sezon suntem 11 echipe. Trebuie să înțelegem că dinamica oricărui campionat este diferită. Cred că lotul nostru, în acest sezon, a fost bine făcut, bine eficientizat, din punct de vedere al costurilor și al valorii sportivelor, lucrul ăsta duce în momentul de față la o poziționare corectă și normală.

Urmează meciul de la Bacău cu un adversar puternic, care a obișnuit lumea voleiului cu rezultate pozitive. Ce așteptări aveți de la acest joc?

Jucăm în deplasare. Așteptam această serie de trei meciuri, Dinamo, Bacău, Târgoviște. Am încercat să îmi pregătesc echipa mental cât se poate de bine, eu zic că în anumite momente am făcut un pas înainte în jocul cu Dinamo, sunt absolut convins că vom presta un joc de mai bună calitate la Bacău. Întâlnim o echipă de mare tradiție, unul dintre cei mai prolifici antrenori, sigur ca va fi greu de obținut chiar și un punct.

Sunteți mulțumit de lotul de jucătoare pe care îl aveți în acest moment? Mai este loc de îmbunătățiri?

În momentul de față este un lot foarte echilibrat, mai bine de atât nu puteam să obținem, raportat la disponibilitatea financiară pe care am avut-o. O să tragem o line la sfârșitul turului și împreună cu conducerea administrativă a clubului vom decide dacă va mai fi nevoie să îmbunătățim.

Care este obiectivul dumneavoastră la CSU Belor Galați în ?

Când am început acest sezon, sigur că mi-am dorit, raportat la valoarea campionatului, mi-am dorit o calificare în play-off, acesta a fost primul obiectiv propus. În momentul de față, vă spun sincer, îmi doresc să obținem calificarea în Cupa Challenge. Asta ar însemna locurile 4-5. Sigur, locul 4 va fi foarte greu de obținut, locul cinci este un loc la care putem să ne gândim serios. O calificare în play-off ne va aduce o calificare într-o cupă europeană, fie ea și Cupa Balcanică. Îmi doresc foarte mult o participare în Cupa Challenge, după ce în debutul acestui an calendaristic, împreună cu echipa din Békéscsaba am jucat o semifinală de Cupa Cev. Sigur că îmi doresc foarte mult în acest nou proiect să reușesc, din primul an, să ne calificăm într-o cupa europeană.

Cu ce echipe se bate CSU Belor pentru locul 5, să spunem?

Eu cred că în momentul de față noi și CSM Lugoj, la cum arată în momentul de față un clasament, o evaluare, provizorie, a momentului. Nici Lugojul nu a jucat cu Bacăul și Târgoviște, se pot întâmpla multe lucruri la o primă vedere pentru locurile 5-6 noi și CSM Lugoj vom duce lupta. Eu sper la mai mult, de ce nu la final noi ca tehnicieni și sportivele trebuie să ne dorim să atingem țeluri cât mai înalte.

Ce impresie va lăsat publicul gălățean, pentru că trebuie să spunem voleiul feminin cât și cel masculin nu se bucură de foarte mare popularitate în ceea ce privește numărul de spectatori în România, deși la Galați este destul de ridicat?

Mai sunt două-trei zone în România unde voleiul beneficiază de aportul uni public cald și numeros. Este adevărat ne-am dori un public mai numeros în sălile de volei. La Galați am rămas, vă spun sincer, plăcut surprins, încep să reeditez memorii, amintiri din perioada petrecută la CSU Metal Galați și când în Sala Siderurgistul nu mai aveai loc să arunci un ac. Acum beneficiem de o sală Polivalentă primitoare. Sunt foarte impresionat de publicul gălățean, vin mulți copii la meciuri s-a dezvoltat o cultură pentru volei. Îmi doresc atât noi, cât și CSM Arcada, să facem performanță cât mai frumoasă să aducem cât mai julți spectatori în tribună. Îmi doresc să văd la un meci al nostru să văd sala arhiplină.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal