De senzație. CSMG a învins campioana DNS și ia luat locul în clasament!

437

Echipa de rugby de la CSM Galați și-a încununat munca din întreg turul cu o victorie, de senzație, contra campioanei en-titre din Divizia Națională de Seniori CS Năvodari. După o prima repriză de excepție, încheiată cu scorul 19-3! băieții lui Marius Secuianu și Dan Vlismas s-au impus cu 22-8 în fața campionilor, victorie ce propulsează CSM-ul direct pe locul doi în ierarhia din DNS.

În prima parte formația gălățeană a jucat la superlativ. Partenie și compania au marcat trei eseuri, două încercări au fost transformate. Primele puncte pe tabelă au fost puse rapid, în minutul 6, la prima pătrundere în 22-ul advers gălățenii au marcat prima încercare. Năvodariul a replicat cu o lovitură de pedeapsă, transformată, minutul 15.

După ce au avut două grămezi la cinci metri de terenul de țintă al gazdelor, gălățenii au jucat excelent defensiv, în minutul 15 oaspeții au beneficiat de o lovitură de pedeapsă pe care au ales să o trimită la bețe, fără să mai încerce să pătrundă prin zidul defensiv gălățean.

Chiar dacă în minutul 18 i-a fost anulată șansa căpitanului Partenie de a marca o încercare, până în pauză gălățenii au mai culcat de două ori balonul în terenul de țintă advers, în decurs de cinci minute, 21 și 26, ambele încercări transformate de Ionuț Niacșu.

Cu trei încercări la activ în prima parte formația gălățeană a jucat excelent defensiv în repriza secundă. Avantajul liniștitor de la pauză a fost conservat de gălățeni, Năvodariul a marcat o singură încercare, însă ultimul cuvânt în meci l-au avut gălățenii, Ionuț Niacșu a închis tabela cu o lovitură de pedeapsă trimisă printre bețe.

Pe lângă Ionuț Niacșu, marcator a două transformări și o lovitură de pedeapsă, pentru CSM Galați au mai marcat: Alexandru Ungureanu, Rareș Bulearcă și Gabriel Dănăilă – câte un eseu.

După meciul de sâmbătă cele două echipe fac schimb de locuri în clasamentul Diviziei Naționale de Seniori, CSM Galați trece pe doi cu 22 de puncte, în timp ce Năvodariul coboară pe trei cu 20 de puncte. Jocul cu CS Năvodari a fost ultimul de pe teren propriu din turul DNS pentru gălățeni. Sâmbătă, 9 noiembrie, se va juca ultima etapă din tur, iar CSM Galați va juca pe terenul celor de la CSU AV Arad.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal