Florin Atanasiu: ”Jucătorii sunt dependenți de public!”

175
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Șeful secției baschet de la CSM Galați, Florin Atanasiu, a fost invitatul ediției din weekend a emisiunii Lider Sportiv, de la Lider FM. În cadrul interviului Florin Atanasiu a vorbit despre: debutul de sezon al formației gălățene, obiectivele echipei în actuala ediție de campionat sau ”parteneriatul” club-public. Interviul poate fi citit mai jos:

-Cum apreciați evoluțiile echipei până în prezent, ținând cont de schimbările din lot și de pe banca tehnică?

-Aprecierea ar fi în sens pozitiv. Trebuie să ținem cont că vineri a fost primul meci acasă pentru echipa noastră. Este o echipă tânără, dar cu mare potențial. Media de vârsta a echipei noastre este undeva la 22 de ani. Din punctul meu de vedere vom juca atât pentru rezultat cât și pentru spectacol. Cred că s-au văzut emoțiile, băieții și-au dorit foarte mult să joace în fața propriilor suporteri.

-Ce ne puteți spune de antrenorul echipei, Eugen Ilie?

-Am avut mult de lucru în vară să-l conving să vină la Galați. A acceptat să vină pentru un proiect, să sperăm de doi-trei ani de zile, în care să reușim să revenim în prima grupă valorică. Este un antrenor deosebit, cu experiență și rezultate foarte bune.

-Care este obiectivul echipei pentru actualul sezon ?

-Obiectivul echipei declarat este accederea în faza secundă a campionatului, grupa 6-12, iar obiectivul nedeclarat, dar pe care îl simțim în inima, pentru care muncim zi de zi, este accederea în play-off, locurile 1-8.

-Ce ne puteți spune despre tragerea la sorți din Cupa României? CSM Galați va juca cu SCM Timișoara în această fază a competiției, e de bine sau de rău?

-Indiferent de ce ar fi fost trebuia să jucăm cu un adversar din prima grupă valorică. Inițial am zis că e bine, după rezultatele din ultima vreme, Timișoara a învins acasă Steaua, la Craiova, să spunem că pornim cu șansa a doua, dar băieții au încredere că pot face o surpriză.

Meciurile sunt pe 27 noiembrie, la Galați, atunci chiar că vom avea mare nevoie de aportul publicului. Sper că publicul va fi alături de această echipă. Actualii jucători sunt dependenți de public. Nu sunt jucători ca cei de sezonul trecut care erau la 30 și ceva de ani care jucau din experiență. Ei au mare nevoie de ajutorul publicului.

-Ce ne puteți spune de această colaborare club-public?

-Noi am pornit de la meciul cu Târgu Jiu o acțiune alături de partenerul nostru Frontal. La începutul meciului am încercat o prezentare tip NBA în care jucătorii, după prezentarea echipelor, au aruncat tricouri în tribune cu însemnele clubului nostru. Acest gest se va repeta la fiecare meci de pe care îl jucăm pe teren propriu. Apoi, vom mai pregăti momente artistice în pauza meciului. Încercăm, pe cât posibil, să oferim un spectacol la meciurile noastre, nu numai meciul în sine, rezultatul, important este și spectacolul de lângă evenimentul sportiv.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal