Gh. Popa despre victoria din derby: ”Nu se aștepta nimeni să marcăm golul trei”

384
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Avântul Valea Mărului este noul lider al campionatului Ligii a IV-a, cu o etapă înainte de finalul turului. După victoria care a propulsat formația din Valea Mărului pe primul loc în primul eșalon județean, 3-2 pe terenul principalei contracandidate Zimbrul Slobozia Conachi, am vorbit cu antrenorul formației din Valea Mărului Gheorghiță Dan Popa.

Despre prima parte a jocului tehnicianul vălmărenilor ne-a spus: ”A fost un joc cu două reprize diferite: o primă repriză în care la început, primele 15 minute, adversarul a controlat jocul având o consistență bună în joc. Cu toate astea, ușor, ușor am echilibrat jocul reușind multe recuperări, chiar o posesie bună, pe fondul acomodării din ce în ce mai bune a băieților noștri. Am început și ne-am creat ocazii clare de a marca, lucru care ne-a dat încredere. Din păcate pe fondul unei greșeli personale adversarul scoate un penalty, moment în care deschide și scorul. Una peste alta, a fost o primă repriză consistentă pentru echipa din Slobozia Conachi, iar pentru noi o repriză în care am avut cel puțin 3-4 ocazii clare de a marca, lucru care mie personal mi-a dat încredere pentru repriza a doua.

Așadar, am intrat la pauză cu un handicap de un gol, dar cu foarte mare încredere pentru ce va urma în repriza a doua. La pauză i-am felicitat pe băieți pentru ceea ce au realizat în prima repriză, le-am transmis că am mare încredere în ei, că sunt convins că puteam întoarce scorul și că acum în repriza a doua trebuie să pornim cu motoarele la turație maximă și o să vină și satisfacție”.

Legat de partea secundă antrenorul de la Valea Mărului ne-a spus: ”Am ieșit de la vestiare foarte încrezători cu toții, foarte determinați și cu gândul de a face o repriză bună. În a doua repriză, din punctul meu de vedere, formația din Slobozia Conachi nu a mai contat foarte mult în joc, reușind să ne impunem ritmul încă de la început în așa fel încât am reușit să avem o posesie bună, să ne creăm ocazii de a marca din ce în ce mami multe, reușind într-un final să marcăm și totodată să egalăm situația pe tabelă.

În continuare am presat, luând adversarul pe sus, încercând să-l anihilăm forțându-i să joace cu mingi lungi bineînțeles care veneau la noi. La maxim zece minute am reușit să marcăm și să trecem în avantaj, scor 2-1, Când mai erau de jucat maxim două minute a fost o fază controversată, echipa gazdă a egalat la doi din ofsaid. Arbitrii au validat golul, după o discuție cu asistentul se ia decizia de a anula golul și au validat ofsaid așa cum era corect. La presiunea celor de la Slobozia Conachi arbitrul de centru anulează poziția de ofsaid dată câteva minute mai devreme și validează golul. Un lucru este 100% sigur, golul doi al celor de la Slobozia Conachi a fost marcat din ofsaid. Cine dorește poate vedea pe filmare, o fază de joc extrem de ușoară, arbitrul asistent având tot câmpul vizual liber, deci vizibilitatea foarte bună, iar jucătorul de la Slobozia Conachi, Gîrleanu, se vede clar că este în poziție afară din joc, (ofsaid), el nefiind mascat de nici un jucător sau altceva”, ne-a spus Gheorghiță Dan Popa.

Despre evenimentele din finalul jocului antrenorul formației vălmărene ne-a declarat: ”Având în vedere indeciziile arbitrilor, s-a creat o ambuscadă, jocul fiind întrerupt timp de zece minute, timp în care jucătorii de la Slobozia Conachi au ieșit, mai bine de jumătate de echipe, de pe teren cu intenția de a nu mai juca, și s-au îndreptat spre vestiare. Menționez că mai bine de jumătate dintre jucătorii echipei din Slobozia au părăsit suprafața de joc fără consințământul arbitrilor. După ce arbitrul a luat decizia de validare a golului și fac așa cum vrea adversarul, arbitrul central a dat drumul la joc și lasă jocul timp de două minute. În tot acest timp cei de la Slobozia trăgeau vehement de timp, mulțumindu-se cu egalul de te tabela de marcaj. Când nimeni nu se mai aștepta, reușim să marcam golul trei în chiar ultima secundă a jocului.

Pot spune că a fost un joc cu de toate, extrem de antrenant, cu răsturnări de situație, faze de joc de tot felul, pentru asta vreau să îmi felicit jucătorii reușind să se ridice la nivelul acestui joc, respectând sarcinile de joc, dând dovadă de dorință de autodepășire, de agresivitate pozitivă în joc și de o foarte mare concentrare. Legat de arbitraj nu vreau să vorbesc, sunt persoane avizate pentru așa ceva. Noi avem filmarea jocului care este foarte clară. Dacă dorește cineva să facă lumină la acea fază, punem la dispoziție filmarea. Oricum, greșeala arbitrului asistent este impardonabilă”, a încheiat Gheorghiță Popa.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal