Mica revanșă. United a provocat prima înfrângere campioanei!

156
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Finalistele ultimei ediții din Liga I de futsal, United Galați și Imperial Miercurea Ciuc, s-au întâlnit luni la Galați în derby-ul campionatului primei ligi de futsal, meci ce s-a disputat în etapa a X-a. Meciul dintre primele două clasate din prima ligă s-a încheiat cu victoria formației gălățene, scor 3-1. Prin victoria din jocul de luni gălățenii și-au luat o mică revanșă în fața celor de la Miercurea Ciuc după finala de campionat pierdută sezonul trecut.

United a încheiat în avantaj prima repriză, scor 1-0, gol marcat de Andrian Lașcu, în minutul 3, prin intermediul unui șut de la distanță. Formația gălățeană s-a menținut la conducere în prima parte grație intervențiilor portarului Andrei Dinicuță, dar și cu multă șansă. Harghitenii au trimis de patru ori mingea în bară în repriza inaugurală, mai mult au ratat și o lovitură de pedeapsă, de la zece metri. United își putea majora diferența de pe tabelă, aproape de gol a fost antrenorul-jucător Florin Ignat.

Gălățenii au irosit și prima șansă de gol în repriza secundă, Burdujel a trimis pe lângă. Și în partea secundă formația harghiteană a avut inițiativa, dar portarul Dinicuță a fost imposibil de bătut. Chiar dacă harghitenii au irosit mai multe șanse de a înscrie, gălățenii au fost mai preciși la finalizare, iar cu nouă minute înainte de finalul jocului Andrian Lașcu a reușit dubla, singur din marginea careului a marcat pentru 2-0. Pe finalul reprizei secunde harghitenii au forțat egalarea, au scos portarul pentru a crea superioritate, dar golul așteptat a venit târziu în ultimele zeci de secunde din meci. Jocul s-a încheiat cu scorul 3-1, Obadă a marcat golul trei al vicecampionilor reușită cu care a încheiat socotelile în meci.

Cu victoria de luni United devansează formația harghiteană în clasamentul Ligii I. Echipa lui Florin Ignat a urcat pe primul loc cu 22 de puncte, 9 jocuri, un punct mai mult, dar și un joc în plus față de cei de la Imperial Miercurea Ciuc. În etapa a XI-a United stă, urmând ca vicecampionii s-a joace următorul meci în etapa a XII-a pe terenul celor de la FK Odorheiu Secuiesc, 11 decembrie, jocul din Harghita va fi ultimul din acest an, în Liga I, pentru United.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal