SC Oțelul merge la TAS cu cazurile Seviliano și Matondo

375

După ce FIFA a obligat SC Oțelul să plătească salarii restante către doi jucători pe care nu i-a avut niciodată în lot, argentinianul Diego Sevillano și belgianul Jeanvion Yulu-Matondo, managerul executiv al clubului roș-alb-albastru, Iulian Apostol, a anunțat la Lider Sportiv de la Lider FM, că va ataca decizia Federației internaționale la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

Vom ajunge la TAS. Din punctul meu de vedere FIFA, cred eu, a procedat corect. Este un club afiliat la FRF, FRF este afiliată la FIFA și ar trebui să răspundă la anumite cerințe ale FIFA. Forul internațional a cerut lămuriri despre cei doi jucători la Federația Română de Fotbal, nu știu dacă ei au trimis documentele din care să reiasă că în momentul în care cei doi jucători au cerut acei bani SC Oțelul nici nu exista.

În momentul în care ei au cerut drepturile financiare acest club ACS SC Oțelul Galați nu exista! FIFA consideră, pe criterii sportive, că am fi continuatoarea, dacă pot spune așa, sportivă a vechiului club. Dar juridic, pentru că ei nu vor să recunoască juridic statul pe care îl are acest club, și ne pun nouă în cârcă să plătim 17.000 de euro unui jucător și 25.000 de euro celuilalt jucător. Ținându-se cont că noi nu avem nici o treabă, noi am cumpărat anumite bunuri pe care le folosim de la vechiul club, SC FC Oțelul SA.

Sunt sigur că Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne ne va da dreptate. Nu ai cum să te îndrepți împotriva unei persoane juridice care nu exista, ținând cont că acei jucători erau înscriși la masa credală. Problema este că un caz la TAS costă peste 20 de mii de euro, nu-i așa de ușor”, a spus Iulian Apostol.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal