Constantin ”Boboc” Spînache, golgheterul turului în Liga a IV-a

356
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Dacă în campionatul Ligii a IV-a lupta pentru primul loc este mai deschisă ca oricând, în ceea ce privește golgheterii campionatului lupta pare a fi încheiată. Atacantul celor de la Zimbrul Slobozia Conachi conduce în clasamentul marcatorilor din primul eșalon județean cu 38 de goluri, cu un avans de 23 de goluri față de al doilea marcator.

În trei din cele 13 etape din tur ”Boboc” nu a marcat, etapa a II-a, a IX-a, a XI-a. Cea mai bună performață stagională a atacantului de la Slobozia Conachi a fost nouă goluri într-un meci, cel cu Juventus Toflea. 6 goluri a marcat cu Victoria Independența, 5 cu Avântul Drăgănești.

Remarcabilă este performața lui Constantin Spînache din etapa a III-a. În jocul de pe propriul teren cu Unirea Braniștea ”Boboc” a marcat patru din cele cinci goluri ale ”zimbrilor”, toate patru marcate consecutiv. Celelalte goluri au fost marcate de Spînache astfel: câte trei cu Viitorul Costache Negri și Avântul Vânători, două cu: Voința Cudalbi, Quantum Club Galați, Victoria Tecuci și Avântul Valea Mărului.

Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Al doilea în clasamentul marcatorilor după tur este Gheorghe Iordache. Atacantul de la Gloria Ivești a marcat în tur 15 goluri. Gheorghe Iordache a fost un marcator constant și a înscris câte un gol în șapte meciuri: cu Voința Cudalbi, Unirea Braniștea, Muncitorul Ghidigeni, Victoria Tecuci, Quantum, Avântul Drăgănești și Avântul Vânători, cu Agrostar Tulucești a reușit o dublă.

Cea mai bună performanță din tur a fost șase goluri în jocul de pe stadionul ”Nicu Nour” din Ivești cu Viitorul Costache Negri. În jumătate din actuala ediție de campionat Gheorghe Iordache a marcat cu două goluri mai mult decât în tot sezonul precedent, ediția 2018-2019 a fost încheiată cu 13 goluri.

Adelin Turcu, (Victoria Tecuci), cu 13 goluri, Adrian Huhulea, (Quantum) cu 12 goluri, Florin Lăutaru, (Unirea Braniștea), cu 11 goluri, Costică Țicău, (Voința Cudalbi), cu 10 goluri, Iulian Năpîrlică, (Zimbrul Slobozia Conachi), cu 10 goluri și Emanoil Dodan, (Quantum), cu 10 goluri, completează prima parte a clasamentului marcatorilor din Liga a IV-a după meciurile din tur.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal