CSM-ul i-a administrat prima înfrângere liderului

119
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Echipa de baschet de la CSM Galați a obținut prima victorie importantă a sezonului. Într-un meci din etapa a IX-a, din Grupa B a Ligii Naționale formația gălățeană a învins liderul grupei CSO Voluntari.

După un meci controlat în cea mai mare parte gălățenii s-au impus cu scorul 83-78, în fața celor de la Voluntari, liderul neînvins înaintea jocului de la Polivalentă. De altfel, înaintea jocului de marți două echipe, U BT Cluj-Napoca, liderul din Grupa A, și CSO Voluntari erau fără înfrângere în acest sezon.

Gălățenii au intrat în avantaj de o posesie, scor 18-16, după primul sfert. Secvența secundă a fost începută în forță de formația gălățeană, iar cu șase minute înainte de pauza mare CSM-ul avea un avans de 12 puncte, scor 32-20. A urmat o revenire în joc a oaspeților care s-au instalat la conducere cu +5 pe tabelă la pauza mare, scor 37-42.

Debutul reprizei secunde a adus și revenirea gălățenilor, Negoițescu a egalat la 42 în debutul celui de al treilea parțial, după câteva momente de echilibru Corpodean și Porter Bunton, cu o aruncare de afară, au semnat desprinderea CSM-ului la 7 puncte, scor 53-46. Până la finalul jocului gălățenii și-au menținut avansul, ba chiar s-au dus la +11, 68-57 cu 7.14 rămase de jucat din meci.

MVP-ul meciului a fost Jacoby Armstrong cu 22 de puncte. Ceilalți marcatori de la CSM Galați au fost: Cris Poter Bunton 15 puncte, Negoițescu și Corpodean câte 11 puncte, Krivokapic 10p, I. Martin 8p, Bogdanovic 4, Vlad două puncte.

Victoria cu cei de la Voluntari este a șaptea în actuala ediție de campionat pentru CSM, iar în clasament, cu bilanțul 7/2 gălățenii sunt pe locurile 2-3, la egalitate cu CSM Mediaș. Formația din Voluntari conduce în Grupa B din LNBM cu 8/1. Sâmbătă, 14 decembrie, gălățenii vor juca din nou pe teren propriu. De data asta, de la ora 19.00, la Polivalentă, vor întâlni penultima clasată CSM Miercurea Ciuc.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal