După 25 de ani, Folteștiul a revenit în circuitul fotbalului județean cu aspirații înalte

827

În toamna acestui an, după o pauză de 25 de ani, comuna Foltești a revenit în circuitul fotbalului județean cu echipa clubului Șoimii Foltești. Legat de începuturile clubului din Foltești, parcursul din campionatul Ligii a V-a sau aspirațiile pentru sezonul viitor am vorbit cu o parte dintre oamenii care formează clubul Șoimii Foltești.

”Nu sunt sigur ce ar trebui să spun, dar un lucru e sigur, am înființat această echipă să aibă și tinerii din comună un loc al lor unde să practice sportul numit fotbal și să socializeze. Nu am crezut la început ca o să prindă așa bine la tineri și nu numai, la fiecare meci avem suporteri de toate vârstele. Îi avem alături pe domnii Marian Bodea și Marius Pațilea, cei ce sponsorizează această echipă”, ne-a spus viceprimarul comunei Laurențiu Moraru.

”Echipa este formată din tineri din comună dar avem și câțiva colegi de la Galați, aduși de domnul antrenor Nicu Butuc. Ei au venit să ne ajute în formarea lotului. Mulțumesc domnului antrenor Nicu Butuc, care ajută foarte mult echipa cu experiența dumnealui. Mulțumesc și domnului Cătălin Cojocaru, Puiu cum îl alintăm noi, dânsul a fost alături de echipă permanent”, ne-a declarat viceprimarul despre începuturile echipei de fotbal a Folteștiului

Liga a IV-a și teren nou, dezideratele pentru anul viitor

Pentru anul 2020 clubul din Foltești și-a stabilit obiective îndrăznețe. ”Menționez că pentru retur avem speranțe foarte mari. Vrem să terminam cât mai sus în clasament și poate vom juca la anul în Liga a IV-a. Am început să pregătim terenul pentru a însămânța gazon. Mai multe nu știu să vă spun, eu sunt omul cu munca, cu vorba mai puțin”, a încheiat Laurențiu Moraru, viceprimarul de la Foltești.

Antrenorul Nicu Butuc ne-a învățat să fim o echipă!”

Doru Fădei, căpitanul ”șoimilor”, ne-a subliniat aportul adus în cadrul lotului de tehnicianul Nicu Butuc. ”Începutul a fost unul bun deoarece am debutat în campionat cu o victorie, după care am dat de adversari cu experiență. S-a văzut că noi suntem o echipă abia înființată, se cunoștea că nu avem experiență. Este foarte greu să joci fotbal într-o echipă nouă. Dar ușor, ușor, după un anumit număr de etape, am început să ne mobilizăm.

A fost greu și în privința lotului de jucători, nu ne cunoșteam, nu știam cum jucăm, cum să stăm în teren, etc. Dar a apărut domnul antrenor Nicu Butuc care ne-a învățat cum să fim o echipă, ne-a învățat așezarea în teren, tactică și multe altele.

Ne bucurăm că avem mereu parte de suporterii la meci. Toată lumea se implică să facem performanță, staff-ul alcătuit din domnul viceprimar, conducerea grupului de firme MMA Security, și domnul antrenor. Le mulțumim tuturor, mai ales că din retur vom avea și un teren nou”, ne-a spus Doru Fădei.

”Am pierdut cu capul sus

Între buturi formația din Foltești s-a bazat în prima parte de campionat pe Cosmin Lupu. Goalkeeper-ul cu 919 minute jucate pentru Șoimii Foltești ne-a spus că de fiecare dată ”șoimii” au părăsit terenul cu fruntea sus, indiferent de rezultat.

În primul rând vreau să îi mulțumesc domnului antrenor pentru că mi-a acordat încrederea necesară și mi-a oferit șansa de a deveni titular în poarta echipei. Sunt fericit deoarece am reușit câteva victorii interesante și când am pierdut, am pierdut cu capul sus. Chiar dacă suntem la început de drum, nu ne-am făcut de râs. Sunt și puțin trist deoarece există câțiva colegi care nu joaca cu sufletul pentru echipă, dar sper ca situația se va îmbunătăți. Îmi doresc ca anul viitor să fim în Liga a IV-a”, ne-a declarat Cosmin Lupu, portarul de 29 de ani integralist în șapte dintre jocurile ”șoimilor” din tur.

Proiect de viitor

Cel mai tehnic jucător din lotul formației din Foltești, Ciprian Cerbu, 19 ani, apreciază că proiectul Șoimii Foltești este unul de viitor, drept dovadă refacerea terenului de joc sau aspirațiile spre primul eșalon județean.

”În principiu, suntem mulțumiți de faptul că după atâta timp, aproximativ 25 ani, s-a hotărât înființarea din nou a echipei din Foltești, cu sprijinul autorităților locale și a sponsorului MMA Group Security, asta cred ca este cea mai mare reușită, asigurându-ne echipamentele de joc. Mai nou s-a început pregătirea suprafeței de joc, de aici denotă faptul că va fi un proiect de viitor așa cum își dorește toată lumea.

Dar să tratăm și lucrurile mai puțin bine, principalul fiind răutatea oamenilor vis-a-vis de echipa. Ei nu prea au fost așa primitori, probabil din cauza faptului că echipa nu este formată în proporție de 100% din jucători din comună, dar eu cred că oamenii se vor conforma și din retur totul va fi bine. Singurul lucru pe care ni-l dorim cu toții, atât eu cât și echipa, este acela de a renunța la răutățile dintre noi și să devenim o familie”, ne-a spus jucătorul ce a fost integralist în 12 din cele 13 jocuri ale turului.

Campioni la umanitate

În preajma Crăciunului cei de la MMA Security, principalul sponsor al echipei, a format Caravana de Crăciun. Echipa MMA Security a identificat un număr de aproximativ 100 de persoane nevoiașe din comuna Foltești, sat Foltești și sat Stoicani, iar în Ajunul Crăciunului a adus o picătură de bucurie acestora prin dăruirea unor alimente și dulciuri pentru copii.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal