Fotbalist în Liga a IV-a. Beny Micu, golgheter în Liga a V-a la 16 ani!

803

”Joc fotbal de mic, de când ma știu. La 13 ani am început să joc în mod organizat la Grivița, echipa mea locală, în Liga a V-a. În primii doi ani am dat câteva goluri, dar în al treilea am ”explodat”. Am câștigat titlul de golgheter al Ligii a V-a, în anul 2016. Am fost căutat de câteva cluburi pentru un posibil transfer, am fost chiar în probe la CS Făurei, echipa lui Bănel Nicoliță, idolul meu. Acum joc în Liga a IV-a pentru Voința Cudlbi”, este în sinteză povestea carierei lui Cătălin Beniamin Micu, 18 ani fotbalist în Liga a IV-a.

Oportunitatea de a juca la un nivel superior la 16 ani a fost ratată din cauza unei accidentări. ”Din păcate pentru mine după ce am iești golgheter în Liga a V-a a urmat o accidentare, iar în acea vară a trebuit să mă operez la picior”. Accidentarea din vara lui 2016 este considerată de Beny cel mai greu episod de până acum al carierei. ”Când am avut ruptura de ligament, și aveam ofertă de la Steaua juniori, sau Academia Sport Team, în 2016, după ce luasem titlul de golgheter cu 25 de goluri marcate pentru Zorile Grivița, a fost cel mai greu moment al meu de când joc fotbal”, spune Beny.

Titlul de golgheter al campionatului l-a propulsat totuși pe jucătorul Cudalbiului la o echipă din primul eșalon județean. ”După accidentare am mers la Viitorul Umbrărești, prima mea echipă de Liga a IV-a. În tur am dat 11 goluri, după care m-am transferat la Gloria Ivești, una dintre echipele de top din prima ligă județeană. Nu am jucat decât un meci pentru echipa din Ivești, cei de acolo nu s-au purtat frumos cu mine”, spune tânărul.

Ca revanșă pentru comportamentul formației din Ivești față de el, Beny a marcat golurile victoriei actualei sale echipei, Voința Cudalbi, în victoria din turul actualului sezon cu Gloria. ”I-am cam bătut unul singur, a fost ca o mică revanșă. Le-am dat două goluri în tur, cele ale victoriei în jocul din etapa a 12-a de la Cudalbi, scor 2-1”. După experiența de la Ivești atacantul formației din Cudalbi s-a transferat înapoi la Zorile Grivița, echipa din localitatea natală.

Cu echipa la care s-a format ca jucător, Zorile Grivița, Beny Micu ne spune că a trăit și o experiență memorabilă. ”Cu echipa din localitatea natală am învins Mălina Smârdan, una dintre echipele ce se menține an de an în vârful clasamentului ligii a cincea, și am trecut Grivița pe primul loc în Liga a V-a după 20 de ani”, ne-a mai spus Beny.

De asemenea, ne spune Beny Micu, alte trăiri memorabile cu echipele pentru care a evoluat: ”Într-un meci contra celor de la Unirea Braniștea, cu actuala mea echipă Voința Cudalbi, am câștigat cu scorul 4-3, după ce la pauză formația din Braniștea conducea cu 3-0. În acel meci am marcat de trei ori. Cea mai bune performanță a mea într-un meci este cinci goluri, pe vremea când evoluam la Zorile Grivița, în Liga a V-a, iar în a IV-a am dat patru goluri pentru Viitorul Umbrărești într-un meci cu Avântul Vânători”.

Cu trei echipe la activ în Liga a IV-a, dar și una de Liga a V-a, Zorile Grivița, atacantul, acum al Cudalbiului, ne vorbește despre suprafețele de joc din județ și viața de fotbalist în Liga a IV-a: ”Sunt terenuri bune, și mai puțin bune, încerc să mă acomodez condițiilor de joc”. Legat de motivația pentru care joacă în județ Beny spune: ”Viața de fotbalist în Liga a IV-a este frumoasă când ai o echipă lângă tine. Eu în liga a patra nu joc pentru bani. Dar, prin evoluțiile mele sper încă să mă vadă cineva”.

Beniamin Cătălin Micu

Fotbalist în Liga a IV-a la Voința Cudalbi

Născut la Galați, pe 6 februarie 2001

Absolvent al Liceului Tehnologic “Hortensia Papadat Bengescu” Ivești, județul Galați

Echipe pentru care a jucat: Zorile Grivița, Liga a V-a, (2013-2016, 2017), Gloria Ivești, Liga a IV-a (2017), Viitorul Umbrărești Liga a IV-a (2017-2018), Voința Cudalbi, Liga a IV-a (2018-2019, 2019-2020).

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal