Fotbalist în Liga a IV-a. Gheorghe Iordache, golgheterul din linia defensivă!

461
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

După povestea lui Beny Micu, vezi aici, www.sportgalati.com continuă să scoată în evidență jucătorii din Liga a IV-a. Astăzi despre Gheorghe Iordache, jucătorul celor de la Gloria Ivești, fotbalist aflat la apogeul carierei

”Am început fotbalul în orașul meu natal, Tecuci, la Clubul Sportiv Școlar. Îmi amintesc că în anul 2002 s-a făcut o acțiune de selecție, pe vremea aia erau mulți copii, eu aveam 12 ani și am fost remarcat de domnul profesor Mircea Pascal, zis ”Bebe””, ne spune fotbalistul de la Gloria Ivești.

Pentru Gheorghe Iordache primul antrenor a fost și mentorul. ”Domnul profesor Pascal m-a ajutat enorm. Îmi dădea chiar și bani de mâncare, dânsul îmi cumpăra vitamine, a fost ca un părinte pentru mine, am avut o relație cu dânsul de genul tată-fiu”, ne-a spus Gheorghe Iordache despre primul său antrenor.

Acum la Gloria Ivești, Gh. Iordache a jucat pentru prima oară la seniori cu echipa din orașul natal. ”După ce am terminat junioratul am jucat la Sporting Tecuci, în Liga a IV-a. Prima oară la seniori am jucat ca atacant, dar la unul din meciuri echipa nu avea fundaș dreapta, am jucat acolo, iar după o altă perioadă a fost nevoie de fundaș central la echipă, m-am reprofilat în stopper și așa am rămas până în prezent”, ne-a spus tânărul.

De la Sporting Tecuci, echipa din orașul natal, Gheorghe Iordache a trecut la Gloria Ivești, actuala lui echipă. ”În anul 2013 m-am transferat la Gloria Ivești. Acolo a fost, și este o viață frumoasă. După doi ani la Ivești am fost remarcat de cei de la Sporting Liești, echipă de Liga a III-a. Am fost la ei, am dat probe, dar nu m-am înțeles la bani cu cei de acolo”. Cu echipa din Liești Gheorghe Iordache ne povestește și un detaliu mai puțin obișnuit. ”Am jucat chiar și un meci pentru Sporting Liești, la Vaslui, în Cupa României, atunci am jucat ”pe fals”.

De Gloria Ivești se leagă și cel mai frumos moment al carierei de până acum a lui Gheorghe Iordache. ”În anul 2016 am câștigat Cupa României – faza județeană, la mine acasă la Tecuci. În finală am jucat cu cei de la Fulgerul Smulți, echipă ce se bătea la titlu, și avea în componență jucători de la Galați, mari fotbaliști, se credeau ei. I-am bătut cu 3-2, le-am ”luat maul” în acea finală. Ei au condus cu 1-0, noi am preluat conducerea, scor 2-1, iar la final i-am învins cu 3-2”.

Legat de motivația pentru care joacă în Liga a IV-a Gheorghe Iordache ne-a spus: ”Pe lângă faptul că joc din pasiune, o fac și pe bani, nu mulți, dar acei bani sunt bineveniți. Am doi copii și orice ban câștigat este binevenit”, ne-a mai spus Iordache.

Gheorghe Iordache

Fotbalist în Liga a IV-a la Gloria Ivești

Născut la Tecuci, pe 9 august 1990

A jucat pentru: Clubul Sportiv Școlar Tecuci (juniori), Sporting Tecuci, Liga a IV-a (2013), Gloria Ivești, Liga a IV-a, (începând din 2014).

Actuala ediție a Ligii a IV-a este cea mai bună pentru Gheorghe Iordache. În nouă meciuri din tur cât a evoluat pentru gruparea de pe ”Nicu Nour” fundașul a marcat 15 goluri pentru formația din Ivești.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal