Pasiunea pentru fotbal a renăscut fenomenul la Berești după un deceniu. ”Suntem singura echipă din Liga a V-a care nu este susținută de autoritățile locale!”

2106

Al patrulea centru urban din județul Galați a revenit în fotbalul județean gălățean la începutul acestei veri. Orașul Berești a reintrat în circuitul fotbalistic cu echipa Clubului Sportiv Orășenesc Luceafărul Berești, o inițiativă născută doar din dorința unor oameni pasionați de fotbal, (pe cheltuială proprie), fără suport din partea autorităților locale. Legat de revenirea în circuit a orașului aflat la aproape 90 de kilometri de Galați am vorbit cu președintele clubului din Berești, Mihai Bejan.

-Luceafărul Berești este o echipa nou înființată. Cum s-a format această echipa?

-Povestea Luceafărul Berești a pornit dintr-o simplă dorință – dorință de a arăta prin exemplul personal că se poate construi chiar și atunci când toată lumea nu îți dă șanse de reușită, dorința de a anima lucrurile într-o comunitate mică, într-un orășel uitat de lume, Berești.

– Cum au fost primele luni?

Primele luni au fost dificile datorită faptului ca practic, nu aveam nimic. Întocmirea actelor, a lotului de jucători, antrenamente făcute pe fugă datorită distanței mari de Galați și a faptului că majoritatea jucătorilor muncesc până târziu.

O alta problemă a fost curățarea și îngrijirea unui teren folosit de primărie doar pentru depozitarea balastului, nu pentru scopul propriu.

”Avem în jur de 100 de spectatori la meciurile de acasă”

– Cum sunt spectatorii? Cum e primit fotbalul la Berești?

– Echipa la Berești nu a mai fost de peste 10 ani. Cu toate astea pofta de fotbal este mare, la fiecare meci acasă fiind în jur de 100 de persoane, care pun mult suflet și încurajează echipa.

– Cum a fost la început?

– Începutul a fost unul greu, cu un singur punct în primele cinci meciuri și cu scoruri neverosimile datorate lipsei de experiență și a meciurilor în picioare pe teren mare. Cu toate acestea, atunci când a fost mai greu, nu am renunțat. Aici s-a văzut caracterul băieților din echipă.

Clasarea în primele șase, obiectivul pentru sezonul de debut

– Care a fost cel mai greu meci și ce vă propuneți pentru retur ?

– Pentru noi, toate meciurile sunt grele. Le luam pe rând și încercăm să adunăm puncte. Acum, la final de tur, echipa se află pe locul 10, la doar 4 puncte de primele 6 clasate, obiectivul îndrăzneț pe care ni l-am propus pentru anul acesta. Rezultatele din ultimele 5 etape (4 victorii și un egal) ne dau speranțe ca îl putem realiza.

”Totul se plătește din buzunarul propriu. Eu personal cheltui lunar în jur de 2.000 de lei!”

Mihai Bejan, președintele de la Luceafărul Berești

– Cine susține echipa? Care este implicarea autorităților locale?

– Legat de sponsori, am înțeles că suntem singura echipa din Liga a V-a, și printre puținele din județ, care nu e susținută de autoritățile locale, deși 80% din jucători sunt din localitate, iar fenomenul atrage foarte multi oameni.

Implicarea autorităților locale nu există din păcate. Totul se plătește din buzunarul propriu. Eu personal cheltui lunar în jur de 2.000 de lei. Deplasările se fac cu mașinile personale, pe cheltuiala fiecăruia. Suntem recunoscători pentru echipamente care sunt oferite de către Black Frog Electro, pentru sprijinul câtorva oameni din comunitate care ne ajută la lucrurile organizatorice. Alături de echipă încep ușor, ușor să mai vină oameni care vor să ajute și avem nevoie de sprijinul fiecăruia dintre ei.

Pe viitor, ne-ar plăcea sa fim sprijiniți și de către primărie. Într-o eră în care primează jocurile pe calculator și televizorul, cred că e nevoie ca tinerii să iasă din casă, să iasă la mișcare.

”80% din jucători sunt din localitate

– Un cuvânt de final ?

– Ca și cuvânt de final, pot să spun că sunt fericit de ceea ce am construit – o echipă în adevăratul sens al cuvântului, un grup frumos, sufletist, unit și muncitor. 80% din jucători provin din localitate. Băieții sunt dovada clară a faptului că prin muncă și ambiție poți reuși orice, indiferent de piedici. Îi felicit pe această cale și mă înclin în fața lor.

În prima parte a campionatului Ligii a V-a Luceafărul Berești a beneficiat de un lot de 33 de jucători, echipa cu cei mai mulți jucători legitimați. Liderul minutelor jucate este Nicolae Gabriel Jalbă cu 1093 minute, urmat de Sorin Toderașcu cu 1057 minute, Ionuț Ionașcu 990 minute, Andrei Petre 879 minute, Alexandru Galaction 794 minute.

Cel mai utilizat jucător, Nicolae Gabriel Jalbă, este și golgheterul echipei. Nicolae Gabriel Jalbă a marcat 7 goluri în prima parte de campionat pentru Luceafărul Berești, urmat de Adrian Chirvase cu 4 goluri.

Luceafărul Berești, locul trei în clasamentul fair play

Debutantă în fotbalul județean formația din Berești este a treia într-un clasament al disciplinei. În 13 jocuri disputate din Liga a V-a formația din Berești a fost sancționată cu 11 avertismente, cartonașe galbene, și o eliminare. Echipa din Berești este devansată de Foresta Șendreni cu 0 cartonașe roșii și 11 galbene, și Șoimii Foltești cu un cartonaș rosu și 9 galbene.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal