România a câștigat grupa de la Brașov după victoria categorică în ”finala” cu Islanda

891
Foto: Federația Română de Hochei/Facebook

Echipa națională de seniori a României a câștigat Grupa K de precalificări la Jocurile Olimpice. În ultimul meci al turneului de la Brașov selecționata României s-a impus categoric, scor 10-1, contra Islandei, jocul cu selecționata nordică fiind considerat finala grupei de la Brașov. România a câștigat grupa de la Brașov cu trei victorii, din trei jocuri, 15-0 cu Israel, 18-2 cu Kârgâstan și 10-1 cu Islanda.

În meciul cu Islanda pentru România au evoluat și cei trei jucători de la CSM Galați, iar toți trei și-au trecut numele pe lista marcatorilor. Anton Butochnov a încheiat jocul cu două puncte, un gol și o pasă, Vitali Kirichenko a marcat un gol, la fel ca fundașul Yevhen Yemelianenko.

Pe banca României, la turneul de la Brașov, a stat cuplul Julius Penzes – Marius Trandafir, aceeași antrenori care au promovat România în al doilea eșalon valoric mondial în prima parte a acestui an. Cu slovacul Julius Penzes și gălățeanul Marius Trandafir pe bancă Corona Brașov a câștigat titlul în România sezonul trecut, după o finală cu CSM Galați.

Din postura de câștigătoare a Grupei K selecționata României va juca în runda a treia de calificări olimpice, Grupa J, între 6 și 9 februarie 2020. Turneul se va disputa în Anglia, la Nottingham. Alături de România, și gazdele Marea Britanie, la turneu vor mai participa selecționatele Ungariei și Estoniei.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal