România susține turneul de calificări preolimpice la Brașov. Galațiul oferă doi jucători și un antrenor

404
Foto: Sorin Pană/Sportul IL lustrat

Echipa națională de seniori a României va susține începând de joi, 12 decembrie, meciurile de la turneul de calificări preolimpice, Grupa K. Competiția se va disputa până la 15 decembrie, la Brașov, Patinoarul Olimpic, cu participarea selecționatelor: României, Islandei, Israelului și Kârgâstanului.

Selecționata României este pregătită de cuplul Julius Penzes – Marius Trandafir, campionii României în sezonul trecut cu Corona Brașov, foști antrenori la Dunărea Galați în sezonul 2016-2017. Cei doi au făcut cuplu pe banca tehnică a României la promovarea istorică a României în al doilea eșalon mondial, Divizia I, Grupa A, din prima parte a anului.

În lotul echipei României au fost selecționați doi jucători de la CSM Galați – vicecampioana României, ucrainenii naturalizați Anton Butochnov și Vitaly Kyrychenko.

După debutul de joi, 12 decembrie, de la ora 19.00, cu selecționata Israelului, vineri, 13 decembrie, de la ora 19.00, România va juca Kârgâstan, iar duminică, 15 decembrie, de la ora 19.00, România va juca cu Islanda. Echipa clasată pe primul se califică în următoarea rundă a preliminariilor.

Conform clasamentului IIHF World Ranking echipa României este ea mai bine clasată dintre cele patru din grupă. Tricolorii sunt pe locul 27 în lume, urmați de Islanda și Israel, locurile 33 și 34, iar selecționata Kârgâstanului este ultima în clasament, locul 52.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal