S-au oprit la 95. CSM Galați urcă pe doi în Grupa B a LNBM după victoria categorică cu Ciucul

68
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Echipa de baschet de la CSM Galați s-a despărțit de proprii suporteri cu un recital ofensiv. Ultima apariție pe parchetul Polivalentei în acest an s-a încheiat cu un succes categoric al băieților lui Eugen Ilie, scor 95-77, în fața celor de la CSM Miercurea Ciuc. Gălățenii puteau depăși cu ușurință granița celor 100 de puncte marcate, dar s-au oprit la 95 pe fondul schimbărilor din ultima secvență a jocului făcute de banca tehnică a CSM-ului.

CSM Galați a început meciul cu un parțial 11-0, avans ca s-a dovedit suficient pentru a se desprinde în câștigătoare. După primul sfert avansul gălățenilor s-a mărit la 20 de puncte, scor 38-18. În a doua secvență de joc harghitenii au avut o ușoară revenire, parțial câștigat cu 22-14, s-au apropiat la opt puncte, dar Corpodean și Bogdanovic, cu câte două duble au refăcut avansul confortabil al gălățenilor. A treia secvență a meciului a fost câștigată de CSM Galați cu 24-11, iar ultimul sfert a fost cedat de gălățeni, 19-26.

A fost o cedare deliberată, pe parcursul parțialului Eugen Ilie a rulat întregul lot avut la dispoziție. Dintre tinerii introduși pe teren de Eugen Ilie s-a remarcat Andrei Sava. În minutele de final ale jocului tânărul Sava a marcat o triplă celebrată pe bacă îndelung de ”veteranii” Corpodean și Negoițescu.

Cel mai bun marcator al meciului a fost Jacoby Armstrong cu 22 de puncte. În double digit au încheiat meciul: Isaiah Martin 16 puncte, Cris Porter Bunton 13 puncte, Vlad Corpodean 13 puncte, Vlad Negoițescu 12 puncte, Mihajlo Bogdanovic 10 puncte, George Vlad 6 puncte și Andrei Sava 3 puncte.

Victoria cu harghitenii coroborată cu succesul Voluntariului la Mediaș, 85-83, urcă formația gălățeană pe locul doi cu 8-2 la general. Voluntariul conduce în Grupa B a Ligii Naționale cu 9-1, CSM Galațși este pe doi cu 8-2, Mediașul este pe trei u 7-3, iar CSM Focșani ocupă locul patru cu 5-5 la general.

Sâmbătă, 21 decembrie, CSM Galați va susține ultimul meci din acest an. În etapa a XI-a din Grupa B LNBM gălățenii vor juca pe terenul celor de la CSM Târgu Jiu, locul 6 cu 3-7 la general.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal