Șoimii Foltești, Foresta Șendeni, Luceafărul Berești, echipele fair-play din Liga a V-a

250
Foto: Facebook/ Luceafărul Berești

Din campionatul celui de al doilea eșalon județean, Liga a V-a, s-au scurs primele 13 etape cu Lascăr Schela câștigătoarea primului parțial din sezon. La capitolul sportivitate, fair play, cele mai bine clasate sunt două dintre echipele nou venite în campionat, Șoimii Foltești și Luceafărul Berești, dar și cea mai ”cuminte” echipă de sezonul trecut Foresta Șendreni.

Sosită în campionatul Ligii a V-a în acest sezon Șoimii Foltești este echipa cu cel mai mic număr de cartonașe (galbene + roșii) încasate. În 13 meciuri disputate formația din Foltești a încasat 9 avertismente (cartonașe galbene) și unul roșu.

Echipa fair-play de sezonul trecut, Foresta Șendreni, și-a păstrat atitudinea pro competiție și în actuala ediție de campionat, iar în 13 jocuri a încasate 11 cartonașe galbene, fără eliminare, (fără cartonaș roșu). De altfel, în tot sezonul trecut de Liga a V-a Foresta Șendreni a încasat 15 cartonașe galbene, fără să fie sancționată cu cartonaș roșu.

Podiumul echipelor fair-play din al doilea eșalon județean este completat de Luceafărul Berești. Debutantă în fotbalul județean formația din Berești a fost sancționată cu 11 avertismente, cartonașe galbene, și o eliminare.

În topul echipelor fair-play din Liga a V-a mai este și Siretul Cosmești, o altă echipă nou venită cu 13 cartonașe galbene și o eliminare.

La polul opus, echipa cu cele mai multe cartonașe galbene încasate prima parte a sezonului este Mălina Smârdan cu 28 de avertismente. Vicecampioana ultimelor trei ediții a fost prima în topul avertismentelor și la finalul sezonului trecut cu 40 de cartonașe galbene, Zorile Grivița, 25 de cartonașe, Avântul Matca, 24 de cartonașe, Siretul Piscu și Flacăra Pechea cu câte 23 de avertismente, sunt echipele cu cel mai mare număr de cartonașe galbene încasate după primele 13 etape din campionat.

Legat de cartonașele roșii, eliminări, ”campioană” este Inter Tudor Vladimirescu cu șase cartonașe roșii, iar a doua este Flacăra Pechea cu 4 eliminări. Două echipe, Viitorul Umbrărești și Foresta Șendreni nu au fost sancționate cu eliminare, cartonaș roșu, în prima parte de campiona, 13 etape.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal