Tinerii Oțelului la interviu. Filip Dima și Mădălin Grădinaru, despre prima jumătate de sezon în tricoul roș-alb-albastru

278
Foto: SC Oțelul/Facebook

Doi dintre tinerii promițători de la SC Oțelul, Mădălin Grădinaru și Filip Dima, au fost invitații emisiunii radio Lider Sportiv, de la Lider FM. Interviul oferit de cei doi pe 92.4 FM poate fi citit mai jos.

Atacantul Mădălin Grădinaru a vorbit despre contactul cu Liga a III-a. ”Este diferență mare între o echipă de juniori și una de seniori, este mult mai multă seriozitate în vestiar. Nu mă așteptam ca impactul cu Liga a III-a să fie chiar atât de greu. Prima oară am zis că e Liga a III-a și nu e chiar așa de greu, dar s-a dovedit a fi o jumătate de sezon și dificlă și frumoasă. Au fost meciuri frumoase, dar și grele”.

Filip Dima, jucător de bandă stânga, fundaș la juniori, mijlocaș la seniori, a avansat o notă pentru prima parte a sezonului. ”Se putea și mai bine, mereu este loc de mai bine, dar în mare parte nota pentru turul de campionat este 7”.

Legat de relația cu conducerea tehnică a echipei Mădălin Grădinaru a spus: ”Antrenorul Alexandru Ciobanu ne ajută foarte mult, antrenamentele sunt foarte diferite față de cele de la juniori. Domnul Ciobanu își face timp să ne explice tactic și tehnic, ne ajută foarte mult”, a spus atacantul formației gălățene.

Despre obiectivul echipei în acest sezon Filip Dima a spus: ”Am avut un număr de meciuri fără înfrângere, șase la număr, a venit acel meci egal de acasă cu Sporting Liești. La noi nu s-a pus problema ca obiectivul să fie promovarea, obiectivul nostru este creșterea jucătorilor tineri”.

Atacantul Grădinaru a vorbit despre întăririle de care echipa ar avea nevoie. ”Probabil lipsesc doi jucătorii cu experiență cum sunt Matei, Cîrjan, Puțanu sau Ghiocel. Avem jucători puțini cu experiență, iar la un număr mare de meciuri se uzează, apar accidentările, nu pot face față mereu”.

Filip Dima a apreciat drept bună relația cu cei din conducere și suporteri, în ceea ce privește suporterii cu o mică excepție. ”Avem o relație foarte bună cu conducerea, numai că noi nu trebuie să ne gândim pe plan financiar. Ei ne susțin și ne ajută. Relația cu suporterii este destul de bună. Ei fac sacrificii pentru noi, au venit după noi la toate meciurile, de fiecare dată când au ocazia încearcă să ne susțină, la ultimul meci au fost anumite ieșiri pe care nu le înțeleg”.

Despre debutul la echipa de seniori Filipa Dima a spus: ”Eu țin minte că meciul de debut a fost cel cu CSU, nu mă gândeam că va fi atât de multe lume în tribune. Eram obișnuit ca la juniori cu câțiva oameni în tribună, o vedeam pe mama, dar la meciul cu CSU, fiind și primul meci ca titular, am intrat pe teren și am fost cuprins de emoții. Când m-am uitat în tribună mi-a luat ceva să o văd pe mama. Din ce a, înțeles au fost peste 2.000 de spectatori al meci. A doua zi am primit mesaje de felicitare de la profesori, colegi, prieteni”.

Iar Mădălin Grădinaru a spus despre debut: ”Eu am debutat în prima etapă la CSM Pașcani. Le-am simțit emoțiile părinților de acasă. Și eu am primit mesaje de felicitare de la profesori, antrenori sau colegi”.

Cei doi jucători au trecut în revistă și antrenorii cu care au lucrat de-a până acum. ”Am început fotbalul la vârsta de șase ani cu domnii Ionuț Niculce și Marius Cosoreanu, apoi am ajuns la LPS Galați iar antrenor mi-a fost tot domnul Cosoreanu, după un timp LPS s-a unit cu grupa 2001 de la Oțelul, acolo l-am avut antrenor pe domnul Manolache, apoi pe domnul Tîrîlă și domul Haraga”, a spus Filip Dima, în timp ce Mădălin a început cu: ”domnul Zoli David, apoi cu domnul Angelescu, domnul Claudiu Crăciun, domnul Ion Basalîc, iar acum cu domnul Alex Ciobanu”.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal