Tradiția fotbalului continuă la Vlădești. ”Localitatea noastră este cunoscută la nivel național datorită fotbalului”

1391
Prutul Vlădești

Cunoscută în plan fotbalistic ca lansatoare a lui Ion Profir sau Mitică Ragea, echipa de fotbal Prutul Vlădești duce mai departe tradiția celui mai popular sport în comuna de pe malul Prutului. Mai jos un interviu cu prof. Gheorghe Ghionea, președintele clubului, despre: istoria clubului din Vlădești, lotul actualei echipei sau implicația autorităților locale.

-De când există echipa de fotbal Prutul Vlădești, în ce competiții a jucat și care ar fi apogeul echipei ?

-Echipa de fotbal Prutul Vlădești este una dintre grupările de tradiție din fotbalul județean gălățean. Clubul nostru a dat fotbaliști precum Ion Profir, eroul meciului Oțelul – Juventus, Mitică Ragea și alți fotbaliști care au activat în Ligile a II-a și a III-a de la noi. Echipa a luat ființă la mijlocul anilor ’70 sub îndrumarea tatălui meu, Teodor Ghionea, cel care nu mai este printre noi, spre regretul meu și al celor care iubesc sportul în general și fotbalul în special.

O bună parte de timp a activat în primul eșalon județean. Până în 1991 echipa a jucat în Liga a IV-a, după care activitatea echipei s-a încheiat din cauza unor neînțelegeri cu anumiți jucători din vremea aceea. Dar după patru ani echipa a fost reînființată, tot de tatăl meu, și evoluează și astăzi în competiția județeană organizată de AJF Galați. Asta este pe scurt istoria clubului Prutul Vlădești, echipă formată acum din băieți ce provin în mare parte din comuna Vlădești, foști elevi de-ai mei, dar și fotbaliști din localitățile limitrofe: Măstăcani, Oancea, Jorăști, Târgu Bujor.

Mix experientă – tinerețe în lotul actualei echipe

-Cum este structurat lotul cu care activați în campionat ?

-Țin să precizez că avem un lot de jucători cu o medie de vârstă ridicată cu patru jucători peste 40 de ani, dar cu o plăcere extraordinară de a juca fotbal, Tudorel Soltan, 45 de ani, Cătălin Vârgolici, 45 de ani, domnul profesor Florin Pechianu, 44 de ani, sau Vasile Nanu, 42 de ani. De la acești bravi sportivi au ce învăța mai tinerii din echipă, Iulian Lungu, 15 ani, Marian Cornea, 14 ani, Alexandru Cornea, 14 ani, Alin Cara, 16 ani, Valentin Vlase, 17 ani.

Nu pot să trec mai departe fără a evidenția jucători importanți, esențiali pentru echipă, precum Nicolae-Gogu Lungu, Cătălin Jalbă, Ionuț Tufă, Silviu Jamalț, Andrei Cojocaru, Alexandru Vlasă, Paul Gălățanu, Eduard Știrbu, Ionuț Marangoci, Marcel Oprea. Cu sportivii evidențiați mai sus am avut rezultate bune chiar foarte bune, ba mai mult am ieșit campioni într-una din edițiile precedente, nu cu mult timp în urmă.

”Sportul nu reprezintă o prioritate pentru edilii comunei!”

-Cum se prezintă infrastructura sportivă la Vlădești?

-În cea ce privește infrastructura sportiva din localitatea Vlădești, aceasta lasă de dorit – lipsă curent electric, apă potabilă nu avem, vestiarele sunt vechi, construite din lut și încep să se dărâme, gardul din scândură care împrejmuiește baza sportiva este la fel de degradat. În curând, dacă nu se vor găsi soluții pentru reabilitarea bazei sportive, cu părere de rău, aceasta va deveni o ruină.

Lucrurile acestea se cunosc la nivelul autorităților din comună, dar din păcate cu părere de rău, sportul nu reprezintă o prioritate pentru edilii localității.

Localitatea Vlădești este cunoscută la nivel județean, chiar și național, prin echipa de fotbal Prutul Vlădești, care a fost evidențiată de către Ion Profir într-un interviu acordat cotidianului ProSport.

-Care este implicarea autorităților locale?

-Pentru ca echipa să activeze în Liga a V-a, toate cheltuielile sunt suportate de primărie, transport la deplasări și taxe către AJF Galați, în rest echipament și alte materiale sportive de care avem mare nevoie le-am primit de la un jucător Paul Gălățanu și de la un agent economic, care nu este din Vlădești, dar îi place fotbalul, domnul Dumitru Ene.

În încheiere vreau să urez în numele echipei Prutul Vlădești, Sărbători Fericite, un an nou cu multe realizări, iar sportul să fie o prioritate pentru cei care iau decizii importante într-o țară precum România!

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal