Trei jucători și un antrenor de la CSM Galați încep azi, împreună cu selecționata României, precalificările olimpice

270
Foto: Federația Română de Hochei pe Gheață

Selecționata de seniori a României va susține începând de astăzi, joi, 12 decembrie, meciurile de la turneul de calificări preolimpice, Grupa K. Alături de România la turneul de la Brașov vor mai participa selecționatele: Islandei, Israelului și Kârgâstanului.

Echipa națională a României este pregătiră de slovacul Julius Pnezes și gălățeanul Marius Trandafir, iar astăzi, de la ora 19.00, are programat primul meci din cadrul turneului cu selecționata Israelului. A doua zi, vineri, 13 decembrie, de la aceeași oră 19.00, România va juca cu Kârgâstan, iar duminică, 15 decembrie, de la ora 19.00, în ultimul meci al turneului, România va juca cu Islanda.

La finalul turneului de la Brașov echipa clasată pe primul loc va obține calificarea la următorul turneu de precalificare, runda a treia de calificări, ce se va disputa între 6 și 9 februarie 2020 în Anglia, la Nottingham.

Trei jucători de la CSM Galați în lotul României

Pe lângă antrenorul Marius Trandafir de la Galați vor participa și trei jucători la acțiunea de la Brașov. Fundașul Yevgeni Yemelianenko, dar și atacanții Vitalii Kyrychenko și Anton Butochnov, toți trei ucrainieni naturalizați, vor reprezenta CSM Galați la acțiunea de la Brașov.

Conform clasamentului IIHF World Ranking echipa României este ea mai bine clasată dintre cele patru din grupă. Tricolorii sunt pe locul 27 în lume, urmați de Islanda și Israel, locurile 33 și 34, iar selecționata Kârgâstanului este ultima în clasament, locul 52. Turneul de la Brașov este prima acțiune a selecționatei României după promovarea în eșalonul doi mondial, Divizia I, Grupa A, obținută în prima parte a acestui an.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal