Rezultatele sunt în plan secund la Zorile Grivița. ”Ne propunem să formăm un grup unit și să legăm relațiile de joc”

388
Zorile Grivița

Echipa de fotbal a comunei Grivița a încheiat prima parte a campionatului Ligii a V-a în a doua jumătate a clasamentului, după un start de sezon greoi cu o serie de înfrângeri consecutive. Antrenorul formației din Grivița, Alex Hanghiuc, fiul legendei roș-alb-albastre Mihăiță Hanghiuc, ne-a declarat că nu rezultatele sunt esențiale în prima fază la clubul din Grivița.

”În primul an ne propunem să legăm relațiile dintre noi, de joc și cele umane, din afara vestiarului. Să reluăm antrenamentele, cât putem și când putem. Să formăm un grup unit, să nu ne intereseze rezultatele ci jocul echipei. Le-am zis jucătorilor că mă echipez și vin și eu ca antrenor-jucător, să văd pulsul echipei din teren”, a spus Alex Hanghiuc.

Legat de parcursul din prima parte a actualului sezon antrenorul Alex Hanghiuc a spus: ”În tur nu am pierdut decât două meciuri, în schimb în primele trei etape au jucat fără mine, au pierdut tot. Obiectivul echipei este de a crea trasee de joc și relații pe compartimente, pe zone. Nu le impun rezultate, ele vin în timp pentru că au valoare individuală, dar trebuie și colectivă. Trebuie să eliminăm în principal reproșurile, să nu conteze cine marchează, echipa să câștige printr-un joc bun”.

Promovarea în Liga a IV-a, obiectiv pentru viitoarele sezoane

Despre obiectivele formației din Grivița în sezoanele viitoare antrenorul Alex Hanghiuc ne spune: ”În următorul an avem așteptări mai mari, dar și promisiuni din partea Primăriei. Cei de la Primărie vor colabora cu Consiliul Județean pentru o formă de a recompensa cu prime băieții. Promovarea în Liga a IV-a este următorul obiectiv. Dar, posibilitatea lui este incertă imediat, dar nu imposibilă. Un ciclu durează trei ani. Să zicem că baza o avem, dar mai avem nevoie de încă doi ani pentru a ajunge la maturitate. Nu este așa de simplu în Liga a IV-a”.

”Avem un teren bun de iarbă la Grivița, plus încă unul de dimensiuni mici, sintetic, cu vestiare și nocturnă. Ar mai trebui cel de iarbă dotat cu bănci de rezerve și o tribună pentru spectatori. Echipamentul sportiv, materiale, mingi avem și se cumpără oricând”, ne-a spus Alex Hanghiuc despre infrastructura sportivă de la Grivița, în timp ce despre relația cu autoritățile locale Haghiuc a declarat: ”La Grivița poți să colaborezi excelent cu primarul, domnul Niță Chebac, la capitolul sponsorizare, material sportiv, deplasări”.

”Bazele echipei au fost puse la orele de educație fizică și sport”

Antrenorul de la Griviței ne-a vorbit și despre începuturile actualului lot cu care Zorile Grivița activează în Liga a V-a.

”Cu actuala echipă de la Zorile Grivița am câștigat locul I la Olimpiada Gimnaziilor. Cu un an înainte am luat locul 2 la aceeași competiție. Din echipa câștigătoare a Olimpiadei Gimnaziilor doi jucători au fost transferați la domnul Bedreagă, cu școala, și legitimați la LPS Galați, David Stan și Rareș Trandafir. Dar ”diamantele” au rămas. Beny Micu și Petrică Trandafir au făcut pasul spre echipa de seniori a comunei, Zorile Grivița. Ei au jucat la echipa de seniori a comunei de la vârste fragede, de la 15-16 ani. Au jucat câteva sezoane, apoi Beny a iești golgheterul echipei și al Ligii a V-a. Această performanță la propulsat în Liga a IV-a la Viitorul Umbrărești, apoi la Gloria Ivești și Voința Cudalbi.

De prin anul 2013 sunt profesor de sport în comuna Grivița. Prin orele de sport am pus baza actualei echipei ce activează în Liga a V-a, Zorile Grivița. Am format la școală un grup select de băieți inimoși, dar și bine înzestrați cu calități de performanță, începând din clasa a șasea. Lotul actualei echipe Zorile Grivița, este format în mare parte, 85%, din foști elevi de ai mei. Am avut nevoie de o scurta perioadă de timp să văd ce nucleu am, băieți de la clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a, la vremea respectivă, născuți în anii 1999-2003”, ne-a spus Alex Hanghiuc despre bazele actualei echipe de la Zorile Grivița.

Alex Hanghiuc, antrenorul de la Zorile Grivița este fiul fostului jucător al Oțelului Mihăiță Hanghiuic. Alex este profesor de educație fizică și sport la școala din Grivița, posesor al licenței UEFA C și cursant la modulul B.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal