CSM Galați a revenit de două ori și a învins Steaua la două goluri

422
Foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat

Echipa de hochei de la CSM Galați a avut parte de un meci mai dificil decât se aștepta cu cei de la Steaua, în jocul de marți din Campionatul Național de Seniori. Formația gălățeană s-a impus cu scorul 5-3 (1-1, 1-2, 3-0), în fața ”militarilor” după un meci în care a revenit de două ori pe tabelă.

Gălățenii au deschis scorul, Mikhail Rybalko a marcat în debutul jocului, minutul 2. Steaua și-a arătat intențiile în minutul 10 când a egalat la 1, după golul marcat de fostul jucător al Galațiului Dimitry Nimenko. După ce Sergei Paior a ratat desprinderea pentru CSM, a trimis în bară, Steaua s-a instalat la conducere, scor 2-1, în minutul 9 al treimii secunde, după un gol marcat de un alt fost jucător al Galațiului, Elod Antal.

Portarul Onodi Otto a ținut CSM-ul în joc cu o intervenție salvatoare în situație de unu contra unu cu adversarul, iar Patrick Machala a egalat la doi cu cinci minute înainte de a doua pauză. 2-2 nu a fost scorul după două treimi, Steaua a trecut din nou în avantaj, scor 3-2, cu 3 minute rămase de jucat din meci.

Chiar dacă au început ultima treime cu un moment de power play, au avut chiar și dublă superioritate timp de un minut, gălățenii au egalat la 3 în situație de egalitate pe gheață, Paior a trimis puternic la poartă dintre cercurile de angajament. Egalitatea de pe tabelă, scor 3-3, s-a menținut până aproape de finalul jocului. Cu 1.49 minute rămase de jucat din meci Patrik Machala a decis învingătoarea, după o acțiune pe cont propriu, în urma unui contraatac. La 3-4 Steaua a forțat egalarea, portarul Uruc a părăsit gheața pentru a crea superioritate, dar Denys Zabludovski a marcat în poarta goală, chiar dacă în prima fază nu a observat că buturile au fost lăsate descoperite de portar.

Pentru CSM Galați au jucat:

Mikhail Rybalko, Nagy Istvan, Evgeny Skachkov, Sergei Paior, Alexander Neznamov;

Maxim Rybalko, Evgeny Emelianenko, Vitali Kyrychenko, Denis Zabludovsky, Konstantin Pushkaryov;

Hildebrand Szabolcs, Cătălin Berdilă, Adrian Irimia, Anton Butochnov, Patrik Machala;

Pal Zsombor, Ciprian Țapu, Anton Popa, Otto Szopos, Lorincz Levente. Poarta a fost asigurată de Otto Onodi, în timp ce Szopos Magor a fost portar de rezervă.

Cu 49 de puncte din 18 jocuri CSM Galați este pe locul doi în Campionatul Național de Seniori, iar sâmbătă și duminică va juca, tot la Galați, cu Corona Brașov.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal