Nicu Butuc, despre prima jumătate de sezon la Foltești. ”Mă declar mulțumit. În retur vom fi o echipă greu de învins”

1188
Șoimii Foltești

În actuala ediție de campionat al doilea eșalon județean, Liga a V-a, s-a îmbogățit cu patru echipe. Legat de experiență din prima parte a campionatului am vorbit cu Nicu Butuc, antrenorul – jucător al celor de la Șoimii Foltești.

După o pauză de 15 ani, la inițiativa domnului viceprimar al comunei Foltești, Moraru Laurențiu, a domnului Bodea Marian, acționar MMA Group Security, și a domnului Pațilea Marius, președintele clubului de fotbal, la Foltești s-a înființat un club sportiv în vederea participării la competițiile organizate de AJF Galați.

Fiind prieten cu cei din conducerea clubului, mi s-a propus să fac parte din acest proiect și anume să preiau funcția de antrenor principal și jucător în același timp. Pentru mine a fost o mare provocare și am acceptat imediat…Când am ajuns prima dată la Foltești, am întâlnit un grup foarte mare de tineri care erau dornici să joace fotbal. Niciunul dintre ei nu mai jucase pe teren de mari dimensiuni. Am reușit să facem un lot de jucători și am pornit la un drum foarte greu… A fost dificil să îi pot învață pe băieți ce înseamnă să joci fotbal după anumite reguli.

Băieții au fost foarte receptivi și spre surprinderea mea au învățat destul de repede. După toate meciurile din tur care au fost destul de grele, mă declar mulțumit de echipă și de suporterii care ne încurajează la fiecare meci. În pauza competițională, ne vom întări lotul cu jucători care au experiență și care au mai fost sub conducerea mea. Cred că în retur vom arăta altfel și vom fi o echipă care va fi greu de învins. Mă declar foarte mulțumit de echipă pentru acest tur, ținând cont de lipsa de experiență a jucătorilor. Respect pentru tinerii care au venit și vin să învețe sa joace un fotbal, diferit de cel practicat în curtea școlii.

Mulțumesc încă o dată suporterilor din comună care vin în număr destul de mare și susțin echipa. De asemenea mulțumesc domnului viceprimar Moraru care e trup și suflet pentru echipă, domnului președinte Pațilea, domnului investitor Bodea Marian și nu în ultimul rând, domnului Cojocaru Cătălin, un om cu suflet mare care este alături de întreaga echipă.

Vom încerca ca în retur să formăm un lot omogen și apoi, cu acordul celor de la AJF, ne vom înscrie în primul eșalon al județului Galați (Liga a 4-a)”, ne-a spus Nicu Butuc antrenorul formației din Foltești.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal