5 jucători de hockey care au succes și în alte domenii

505

Hocheiul este un sport care oferă adrenalină și cere o forță brută incredibilă, dar și o strategie pentru a face acele puncte mult-dorite. În lume există o mulțime de jucători de hochei care au ajuns faimoși in domeniul lor, dar despre care știrile sau televiziunile nu vorbesc prea des pentru că alte sporturi sunt pe primul loc. Totuși, jucătorii de hochei au de cele mai multe ori succes și în alte domenii decât în sportul care le-a adus faima și averea.

Peter Frühauf – acesta este un faimos jucător de hochei originar din Slovacia care a devenit recent marele beneficiar al francizei Subway. Nu este primul jucător care a intrat în domeniul afacerilor după ce și-a încheiat cariera profesională. Drumul antreprenoriatului nu este unul lipsit de curbe sinuoase, dar lui Peter nu îi este teamă, de aceea, in iulie 2018 a deschis și un restaurant in Trencin.

Tim Horton – acesta a fost jucător de hochei profesionist pentru 22 ani în NHL marcând goluri și asistând echipe ca New York Rangers. Și-a deschis primul magazin în 1964 și acum are nu mai puțin de 4300 locații răspândite în America și Canada.

Richard Stromback – acesta a fost un jucător profesionist de hochei care a ajuns un antreprenor de succes. Afacerile sale variază de la firme de consultanță cum ar fi Stromback Global Advisors, la firme de mentorat pentru alte firme de capital cum ar fi Stromback Venture. Firmele sale au ajuns cunoscute și au primit distincții, iar fostul jucător de hochei a ajuns să vorbească la o mulțime de evenimente alături de Sir Richard Branson.

Wayne Gretzsky – încă o legendă a acestui sport periculos și plin de masculinitate, acesta a devenit și mai faimos după ce a ajuns să dea titlul unei reguli în hochei: regula Gretzsky. Originar din Canada, acesta a ajuns cel mai bun hocheist din toate timpurile, distincție primită atât de la variate publicații din America, cât și de la National Hockey League și este un simbol al Canadei, țara unde hocheiul este considerat sportul rege. A avut 51 de meciuri consecutive în care a punctat, ceea ce este un record absolut.

Hocheiul are un moment spectaculos pe care spectatorii îl așteaptă cu entuziasm și anume bătaia dintre jucători chiar pe terenul de joc. Wayne a vrut să interzică acest moment pentru a evita accidentările jucătorilor și a primit de 5 ori marele trofeu Lady Byng, adică a fost considerat cel mai fair play jucător de hochei din industrie. Militările sale nu au rămas fără ecou deoarece în 1985 a reușit să obțină retragerea penalizărilor din motive insignifiante pentru echipa care se află deja în dezavantaj. După retragerea sa din hochei, acesta și-a lansat numeroase firme care vindeau de la perne până la servicii de tip restaurant.

Fatima Moreira de Melo – Unul dintre acești jucători este chiar Fatima Moreira de Melo, un jucător de hochei faimos. În afara terenului de hochei, Fatima este o figură cunoscută care apare la emisiunile tv din Olanda. Este o cântăreață pasionată și a cântat la mai multe evenimente sportive prestigioase. Aceasta este poate cea mai cunoscută jucătoare de hochei pe iarbă din Olanda și este originară din Rotterdam. A apărut de sute de ori alături de echipa sa olandeză încă de la începutul carierei sale din 1997. De-a lungul carierei sale a adus numeroase realizări echipei alături de care a jucat, iar apogeul a fost atins atunci când echipa sa a reușit să obțină aurul la Olimpiada din 2008 de la Beijing. Mai înainte, în 2000 a câștigat bronzul la Jocurile Olimpice de la Sidney și argint la Atena în 2004.

Hocheiul s-a bucurat de oameni pasionați care și-au dedicat ani buni din viață acestui sport, dar asta nu înseamnă că aceștia nu pot fi buni și în alte domenii. Se pare că munca din greu și disciplina, dar mai ales perseverența din sportul pe gheață îi ajută pe foștii jucători să aibă succes în noile domenii alese după retragerea din sport.

FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal
FotbaLucas - Revista copiilor indragostiti de fotbal